HNL

Gorica se petardom spasila i osigurala ostanak u HNL-u, Šibenik ispao u niži rang

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Odluka na dnu ljestvice tako je pala prije posljednjeg kola. Gorica je ključnom pobjedom pobjegla posljednjem Šibeniku na trenutačno neuhvatljivih pet bodova prednosti. Gorici je za osiguravanje ostanka u eliti bio dovoljan i bod protiv Varaždina



VELIKA GORICA Nogometaši Gorice pobijedili su u 35. kolu, na domaćem terenu, Varaždin s 5-2 (2-1) čime su osigurali ostanak u HNL-u, dok je u Prvu NL ispao Šibenik.


Odluka na dnu ljestvice tako je pala prije posljednjeg kola. Gorica je ključnom pobjedom pobjegla posljednjem Šibeniku na trenutačno neuhvatljivih pet bodova prednosti. Gorici je za osiguravanje ostanka u eliti bio dovoljan i bod protiv Varaždina.


Toni Fruk bio je dvostruki strijelac za Goricu, u 73. i 86. minuti, dok su po pogodak u velikom slavlju Velikogoričana dodali Merveil Ndockyt u 2., Joey Suk u 22. i Matthew Steenvoorden u 83. minuti. Za goste su strijelci bili Matija Kolarić u 34. te Vito Težak u 89. minuti.




Utakmica je počela savršeno za Velikogoričane koji su poveli već u drugoj minuti. Pršir je uposlio Ndockyta, koji je pogodio suprotnu stranu varaždinskih vrata za 1-0. Smušeno je izgledala gostujuća momčad na samom početku susreta što je Gorica iskoristila za novi pogodak.


U 22. minuti je gostujući vratar Zelenika zaustavio udarac Mitrovića, ali je ostao nemoćan nakon što je do odbijene lopte došao Suk i pospremio je u mrežu.


Tek tada se Varaždin razbudio te se relativno brzo vratio u igru. Naime, u 34. minuti je dobro reagirao Kolarić i smanjio na 1-2. Do kraja poluvremena igra se primirila premda je Gorica mogla ponovno imati dva gola prednosti samo da je Pršir bio za nijansu precizniji.


U nastavku dvoboja Varaždin je bio sastav koji je dominirao premda su gosti rijetko dolazili u prave prilike. U takvom ritmu, gdje je Varaždin pomalo plaho pokušavao doći do izjednačenja, utakmica je trajala do 73. minute kada je Gorica postigla pogodak odluke. Vrlo lijepi volej Fruka tada je završio u gostujućoj mreži za 3-1.


U samoj završnici obje su se momčadi raspucale, no u slavljeničkom raspoloženju prvo je domaći sastav postigao nova dva pogotka. Strijelac za 4-1 je bio Steenvoorden u 83. minuti, dok je tri minute kasnije Fruk zabio svoj drugi pogodak na susretu za 5-1. Sve je zaključeno golom Težaka na drugoj strani, za konačnih 5-2 Velikogoričana.