Novosti Sport Događanja

Čujete li sutra sirene, ne uznemirujte se! Održava se združena vatrogasna vježba "Turopolje 2023."

23.05.2023. / Ivana Ćurić

Čujete li sutra više vatrogasnih sirena kako juri u Turopolje ne uznemirujte se, riječ je o združenoj vatrogasnoj vježbi koju će izvesti DVD-ovi Donjeg Turopolja.

Usred požara na radnom stroju u objektu brusione dolazi do širenja požara na objekte brusione i pilane, te vani na radni stroj i drvene trupce. U vrijeme požara u objektu su bili djelatnici te je potrebno evakuirati ih i spasiti unesrećen. Slijedi gašenje i hlađenje objekata, radnog stroja i trupaca...-scenarij je to združene pokazne vježbe koja će se izvoditi u srijedu, 24. svibnja u 18 sati u Turopolju (bivši DIP).

Riječ je o velikoj združenoj vježbi "TUROPOLJE 2023" koja se provodi temeljem zaključka devet dobrovoljnih vatrogasnih društava Donjeg Turopolja, u sklopu Svibnja, mjeseca zaštite od požara, te sukladno Planu vježbi za 2023. godinu. Organiziraju je DVD-ovi operativnog područja Donjeg Turopolja koji uz ostale sudjeluju u pripremi i izvođenju pokazne vatrogasne vježbe kojom će biti prezentirano koordinirano djelovanje i efikasnost standardnih operativnih postupaka u uvjetima velike vatrogasne intervencije.

U združenoj vježbi sudjelovat će JVP Velika Gorica, DVD Kuče, DVD Buševec, DVD Vukovina, DVD Turopolje, DVD Mraclin, DVD Staro Čiče, DVD Rakitovec, DVD Okuje, DVD Čička Poljana.

Podijeli