Novosti Sport Događanja

Otvara se izložba radova nastalih na likovnoj koloniji posvećenoj Trumbetašu

23.05.2023. / Ivana Ćurić

Ovoga petka, 26. svibnja, otvara se izložba u Galeriji Trumbetaš (POUVG), a u središtu će biti likovni radovi nastali na 1.Likovnoj koloniji "Velika Mlaka Dragutinu Trumbetašu".

Društvo žena Velika Mlaka obilježava ove godine 50. obljetnicu djelovanja. Tom prigodom je u subotu 29. travnja 2023. u Velikoj Mlaki organiziralo manifestaciju „Velika Mlaka Dragutinu Trumbetašu“ te je tako ujedno obilježilo 5. obljetnicu smrti ovog poznatog velikomlačkog umjetnika. Program spomenute manifestacije se sastojao od dva dijela, likovne kolonije i poetsko-glazbenog recitala u Trumbetaševu čast koju je organizirala Udruga umjetnika SPARK.

Na prvoj likovnoj koloniji posvećenoj Dragutinu Trumbetašu sudjelovalo je tridesetak slikara iz različitih dijelova Hrvatske (iz Ivanić Grada, Kutine, Gradiške, Kraljeve Velike, Brezničkog Huma, Varaždina, Siska, Lipovljana, Novske, Vrbovca, Velike Gorice i Velike Mlake). U Velikoj Mlaki su se okupili zahvaljujući Katici Trumbetaš, a slikali su u župnome dvorištu s pogledom na kapelu svete Barbare, poznatu Turopoljsku ljepoticu. Budući, da je Dragutin Trumbetaš jako volio svoje Turopolje, a prije svega svoje rodno mjesto Veliku Mlaku, motivi na slikama bili su upravo vezani za Veliku Mlaku i Turopolje. Likovna kolonija je bila više nego uspješna, što pokazuje i četrdesetak slika nastalih na njoj, ali i dojmovi umjetnika koji su uživali u ovom umjetničkom druženju. Njihove radove razgledajte na novoj izložbi.

Podijeli