Mini gastro Ščitarjevo

FOTO: Miris ukusne kotlovine širio se Posavinom; brojni posjetitelji uživali u pripremljenim delicijama

U pripremi kotlovine natjecala se 21 ekipa, a stručni žiri odredio je kako je ovoga puta Zlatni kotel bio bolji od ostalih, ekipa iz Kobilića osvojila je drugo, a treće mjesto osvojile su članice Društva žena Buševec
DSC_6018

Društvo žena Ščitarjevo odlučilo je obogatiti društveni život svoga mjesta pokretanje manifestacije Mini gastro Ščitarjevo, koje je na prostoru Nogometnog kluba Mladost Obrezina doživjelo premijerno izdanje. Za prvi puta dojmovi su i više nego pozitivni. 21 ekipa okušala se u spravljanju kotlovine, svoje proizvode izložili su lokalni OPG-ovci, a brojni posjetitelji dokaz su kako društvenih događanja nikada nije previše.

-Zadovoljni smo svime. Treperili smo zbog vremena, no i ono nas je poslužilo. Prostorom smo malo ograničeni, stisnuli smo se kako smo mogli- istaknula je predsjednica Društva žena Ščitarjevo Željkica Sviličić, koja vjeruje kako će Mini gastro Ščitarjevo postati tradicija na Dan državnosti.

-Naša je želja da to ide dalje baš na ovaj dan, kako bi se svi zajedno malo podružili i zabavili. Mi imamo volju- poručila je Sviličić.

Podršku organizatorima dala je i direktorica Turističke zajednice Grada Velike Gorice Maja Toth, koja nije krila zadovoljstvo viđenim.

-Čestitam na inicijativi vrijednim ženama iz Ščitarjeva i želim što veću dugovječnost ove manifestacije. Mi kao Turistička zajednica nastojimo podržati sve manifestacija najbolje što možemo, jer ovakve manifestacije izuzetno su vrijedne za našu Veliku Goricu. Na ovaj način gostima možemo pokazati po čemu smo prepoznatljivi i drugačiji- zaključila je direktorica Maja Toth.

Manifestacija je imala i humanitarnu notu, jer prikupljena sredstva donirat će se jednoj obitelji u potrebi sa svoga područja.

Događanja
Velika Gorica