Novosti Sport Događanja

Ekipa „Zlatni kotao“ pripremila najbolju kotlovinu: „ Važni su dobro meso i dobar luk, kojeg treba dosta dinstati, te dosta povrća“

31.05.2023. / Anes Šuvalić

 

Zaljubljenici u kotlovinu i domaće delicije jučer su u velikom broju pohrlili u Obrezinu na prvo izdanje kulinarske manifestacije „Mini gastro Ščitarjevo“. Snage u pripremi kotlovine odmjerilo je 20-tak ekipa, a najbolja je bila domaća ekipa „Zlatni kotao“ predvođena gospodinom Damirom.

Evo što nam je rekao Damir tijekom pripreme pobjedničke kotlovine.

- Svako je priprema na svoj način. Važni su dobro meso i dobar luk, kojeg treba dosta dinstati, te dosta povrća – kratko nam je prokomentirao naš sugovornik.

Drugo mjesto osvojila je ekipa umirovljenika iz Kobilića, a treće mjesto Društvo žena Buševec. Najbolje tri ekipe nagrađene su peharima.

No, ono što je najvažnije ispunjena je i humanitarna svrha jučerašnjeg druženja.

- Kotlovina se rasprodala i sve je ispalo fenomenalno. Odaziv ljudi je bio jako dobar i prema komentarima bili su zadovoljni. Uspjeli smo skupiti veliki dio novca potrebnog za našu obitelj u potrebi. Nekoliko ekipa se skroz odreklo zarade. Skupila se zavidna svotica novca, koju smo već jučer uručili obitelji – rekla nam je  Željkica Sviličić, predsjednica Društva žena Ščitarjevo.

Podijeli