preskoči na sadržaj
Vijesti

Projektni dan 2023.

U srijedu 31. svibnja u našoj matičnoj školi i u područnim školama održao se projektni dan. Učenicima su bile ponuđene radionice s različitim temama na koje su se mogli upisati.


Radionice u predmetnoj nastavi bile su sljedeće: Izrada hranilica i kućica za ptice te ukrašavanje staklenki, uređenje učionica, kreativne radionice izrade stvari i dekoracija, radovi u okolišu škole (čišćenje okoliša, uređivanje cvjetnjaka), radionica tehničke kulture, fotografiranje ptica i izložba, radionica Camera Obscura, radionica informatike, izložba i upoznavanje s instrumentima, sportske aktivnosti i terenska nastava na Sljemenu.

Iz naših područnih škola stigle su nam prekrasne radionice i fotografije.
Iz PŠ Veleševec poručuju:

U PŠ Veleševec danas je bilo neobično lijepo. Obilježili smo projektni dan i povezali ga sa Danom sporta. Jedna skupina učenika je prvo pripremila voće za sušenje, a druga je pripremila ukusan kolač u koji su stavili mrkvu, jabuku i još neke tajne sastojke. Kada se ispekao nestao je u trenu. :) Nakon toga učenici su crtali nekog svog sportaša te su ih pomoću tableta oživjeli. Na kraju su zaplesali i zapjevali. Kako je sve to izgledalo možete pogledati u sljedećoj prezentaciji.

A ovo kažu iz PŠ Bukevje:

Danas smo u našoj maloj školi napravili veliki posao. U školskom smo dvorištu posadili četiri prekrasna mlada stabla: lipu, hrast, kesten i trešnju. Svi učenici su vrijedno i veselo radili, nosili, kopali, zatrpavali, zalijevali i sve ostalo što je bilo potrebno da stablima omoguće zdravi početak. Hvala Općini Orle što nam je to omogućila velikodušnom donacijom!  Hvala i gospodinu Zlatku Dianeževiću na nemaloj pomoći kupanja rupa u tvrdoj zemlji. Uživali smo u svakom trenutku!

 

Dvorište naše škole nakon projektnog dana spremno je za ljeto - unatoč kiši 3.a, 4.a i b uspjeli su posaditi ono što su planirali. Biljke su trajnice, kupljene od dobrovoljnih priloga učenika iz navedenih razreda.

Boravkaši, učenici 2.b gradili su skulpture od otpadnog materijala, a kasnije su postali i eko-glazbenici, koristeći plastične boce kao instrumente. Učenici boravka iz 1.a projektni dan posvetili su leptirima i sportu, a učenici 1.b ribama i moru. Učenici 2.a i 3.a upoznavali su stare igre i na zanimljiv način učili o povijesti i znamenitostima Turopolja.

Na informatičkoj radionici učenici su sudjelovali u lovu na blago uz pomoć proširene stvarnosti.

Učenici koji su sudjelovali na radionici uređenja učionice iz matematike ukrasili su zidove ilustracijama, formulama i matematičkim elementima.  

U holu naše škole imali smo priliku kroz dva dana razgledati izložbu raznih instrumenata, gudačkih puhačkih trzalačkih te glazbala s tipkama. Izložbu sa prigodnim panoima upotpunili su angažirani učenici od 3. do 8. razreda pod vodstvom vjeroučitelja Dalibora Pribanića. Učenici oba turnusa imali su nakon kratkih radionica priliku uz lijepu glazbu po prvi puta primiti u ruku poneki instrument i proizvesti tonove. U glazbenom nastupu istaknuli su se klaviristica Jelena Rogić iz 4. razreda, Ivan Pribanić 1. raz na trubi te Gabriel Miković na braču iz 4. raz.

 

Učenici osmih i dio učenika sedmih razreda na projektni dan imalo je terensku nastavu na Sljemenu, o čemu nas je izvijestila Sara:

U sklopu projektnog eko dana, učenici osmih i nekoliko učenika sedmih razreda išli su na terensku nastavu TZK na Sljeme. Nakon vožnje novom sljemenskom žičarom i šetnje po vrhu Medvednice, posjetili smo kapelicu Majke Božje Sljemenske. Igrali smo nogomet na Činovničkoj livadi i družili se dok nas nije ulovila kiša. Srećom, razvedrilo se te smo mogli šetati kroz zelene šume uz šum potoka. Hodajući i družeći se pješačili smo do Šestina gdje su nas čekali autobusi. Zaista je bio lijep dan i uživali smo u prirodi.

Sara Azinović, 8.a

Naši učenici, a i učitelji i stručni suradnici, vesele se svakom projektnom danu jer imamo prilike biti jako kreativni, naučiti puno novih stvari i baviti se nečime što volimo, a čemu možda, zbog gustog školskog rasporeda, ne stignemo posvetiti dovoljno pozornosti.

Već smo puni ideja za idući projektni dan kojeg s nestrpljenjem iščekujemo!

Fotografije pogledajte u našoj galeriji!



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Jelena Šaban Miler   datum: 2. 6. 2023.

Tražilica

Sadržaji za roditelje

Korisni sadržaji

Online izvori koje možete koristiti u izradi svojih plakata i prezentacija:

Hrvatska enciklopedija

Proleksis enciklopedija

Hrvatski biografski leksikon

Hrv-eng ili eng-hrv rječnik

Izvori na internetu za djecu

https://i.pinimg.com/564x/b5/49/9d/b5499d6ac0fb6cb9d0d0d15b1eedc63d.jpg

Pri pisanju sastavaka i referata potrebno je ispravno koristiti citiranje i napraviti popis korištene literature.

Više informacija o citiranju pronađite ovdje.

 

Provjerite pravopis i ispravnost teksta koji ste napisali ili koristili u prezentaciji!

Hrvatski jezični portal

Rječnik.hr

Pravopis.hr

Ispravi.me


Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


E-dnevnik





preskoči na navigaciju