Vrijedne žene ščitarjevske obogatile društveni život svoga kraja

Društvo žena Ščitarjevo nakon humanitarnog djelovanja, pokazalo i izuzetne organizacijske sposobnosti; Imamo volju, a to je najvažnije

Mini gastro Ščitarjevo pokazao se kao pun pogodak, a što je Društvo žena Ščitarjevo potaknulo na pokretanje ove manifestacije doznajemo u razgovoru s predsjednicom Željkicom Sviličić
350512571_809183344151778_7927212969540936209_n

Na Dan državnosti Obrezinom se širi miris kotlovine. Glavni krivci bile su vrijedne žene iz Društva žena Ščitarjevo koje su odlučile obogatiti društveni život svoga mjesta pokretanjem gastronomske manifestacije “Mini gastro Ščitarjevo”, koji se pokazao kao pun pogodak. Naime, manifestaciji se odazvala 21 ekipa koja je spravljala kotlovinu, a uz majstore oko kotla, svoje su proizvode izložili i lokalni OPG-ovci, čime je cijela ova priča dobila dimenziju više.

-Zadovoljni smo svime, svi su nam se odazvali, što nas je jako obradovalo. Treperili smo zbog vremena, no i ono nas je poslužilo- ističe predsjednica Društva žena Ščitarjevo Željkica Sviličić, koja vjeruje kako će Mini gastro Ščitarjevo postati tradicija za Dan državnosti.

-Naša je želja da to ide dalje baš na ovaj dan, kako bi se svi zajedno malo podružili i zabavili. Mi imamo volju, a to je najvažnije- naglašava Sviličić, koja je zajedno s ostatkom svoje vrijedne ekipe posljednjih tjedana odrađivala brojne poslove, kako bi cjelokupna manifestacija prošla u najboljem redu.

Društvo žena Ščitarjevo osnovano je prije 13 godina i ima 50-ak članica, koje se prvenstveno bave humanitarnim radom. Naime, vrijedne žene iz Ščitarjeva i okolnih mjesta već punih 12 godina njeguju hvalevrijednu tradiciju humanitarnog karaktera kojom nesebično pomaže mještanima u potrebi te vodi računa o tome da nitko povodom Božića i Uskrsa ne bude u oskudici ili gladan.

-Prikupljene namirnice upućujemo Sigurnoj kući koja djeluje pod okriljem Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. Također, u dogovoru s našim župnikom složimo i pakete za potrebite obitelji na području naše župe- otkriva nam predsjednica Društva žena Željkica Sviličić, te već sada najavljuje novu humanitarnu akciju.

-Dva puta godišnje imamo te velike humanitarne akcije s kojima nastavljamo dalje. Naravno, imamo mi još nekih planova, koje ćemo vam na vrijeme otkriti- uz smiješak će Željka, kojoj nije teško odvojiti dio svoga vremena kako bi oplemenila i obogatila društveni život svoga kraja, jer za nju i njezine kolegice iz udruge velika je radost kada imaju priliku uključiti se i pokrenuti akcije, koje im svima izmame osmjehe na lica.

Baš kao što je bio i slučaj nakon premijernog Mini gastra, na kojem su se također prikupljala sredstva za obitelj s njihova kraja koja je u teškoj situaciji.

Događanja
Naši ljudi našeg kraja
Velika Gorica