Novosti Sport Događanja

Kadeti Gorice 'okrenuli' Hajduk, juniori u završnici golovima Đurašića i Agatića uzeli veliki bod u Splitu

07.09.2023. / Damir Žbulj

Mlade nade Nogometne škole HNK Gorica proteklog su vikenda u sve tri kategorije odmjerila snage s vršnjacima Hajduka. Juniori i pioniri odigrali su bez pobjednika, a kadeti su upisali veliku pobjedu, preokretom u drugom poluvremenu...

Duje Matić zabio je za goste u 17. minuti, ali je u nastavku prvo Julian Bytyci izjednačio, dok se Bruno Juroš pobrinuo za potpuni preokret. Sve nade Hajduku uništio je Josip Klasnić u finišu dvoboja [VIDEO].

U kadetskoj momčadi su od prve minute krenuli Viktor Puzak, Fran Kasumović, Ivan Perković, Ivano Perković, Franko Jakšić, Husein Sumbuljević, Petar Topić, Bruno Juroš, Jan Dužaić, Lovro Krmpotić i Luka Vrzić, a još su igrali i strijelci Bytyci i Klasnić te Josip Tokić Stipe Orešković i Filip Cundeković. 

Nakon uvodna dva poraza kadeti su pod vodstvom Ivana Parlova upisali dvije pobjede te se nalaze u sredini ljestvice sa šest osvojenih bodova. U idućem kolu gostuju kod Istre 1961.

Pioniri Borisa Trivunova su s vršnjacima Hajduka odigrali bez postignutih golova, ali su na taj način zadržali vodeće mjesto na prvoligaškoj ljestvici s deset osvojenih bodova, koliko imaju i Splićani. Rijeka nakon četiri odigrane utakmice ima bod manje.

U 0:0 remiju pionira u prvih 11 bili su Ivan Grahovac, Ivan Dora Noah, Luka Čolić, Aranha Elisandro Kožina, Maro Radujković, Dario Župetić, Jakov Miholić, Jan Cindrić, Francis Chinedu, Juraj Frigan i Luka Drčelić, dok su priliku s klupe dobili Luka Petračija, Emanuel Hranilović i Stjepan Prahir. 

U idućem kolu također će gostovati kod Istre 1961.

Juniori Gorice su gostovali kod Hajduka, a za vrijedan bod pobrinuli su se Patrik Đurašić i Leon Agatić, koji su u samoj završnici dvoboja pogađali domaću mrežu, za konačnih 2:2 na poljudskom semaforu.

Za juniore su u početnoj postavi bili Marti Šalković, Lovro Cundeković, Ino Vuko, Bruno Knežević, Niko Tkalčević, Luka Kaurin, Josipo Juraj Radočaj, Ivan Paradžik, Luka Dora, Zvonimir Josić te Đuro-Giulio Đekić. Još u prvom dijelu na teren je morao Luka Šajfar, koji je u nastavku svoje mjesto prepustio Leonu Agatiću, jednom od junaka ovog dvoboja. S klupe su ušli i Josip Markov te Mateo Šimić, strijelac Patrik Đurašić i Josip Alić. 

Hajduk je drugi na ljestvice Prve HNL juniori s 13 osvojenih bodova, dva manje od vodeće Lokomotive i bodom više od Osijeka i Dinama.

Gorica je pod vodstvom Marka Radanića upisala pobjedu, dva remija i dva poraza te se trenutno nalazi na desetom mjestu s pet bodova.

Zbog reprezentativne pauze juniorsko prvenstvo se nastavlja 16. rujna, kad u Veliku Goricu stiže Rudeš.

Juniori Gorice će u petak i subotu nastupiti na Gradskom stadionu na međunarodnom turniru Trofej Turopolja, gdje brane prošlogodišnji naslov.

Seniori Gorice reprezentativnu pauzu koriste za pripremu utakmice s Hajdukom, liderom SuperSport Prve HNL, koja je na rasporedu 17. rujna u našem gradu.

U prošlom kolu, pod vodstvom novog trenera Dinka Jeličića, turopoljski prvoligaš je golovima Majstorovića i Solde s 2:0 dobila Rudeš.

 

 

U subotu od 11 sati Goričani će igrati pripremni dvoboj s Dinamom na Maksimiru, kod svog bivšeg trenera Sergeja Jakirovića, i bit će to odlična provjera prije nastavka prvenstvenih izazova. Naravno, hrvatski prvak će biti bez dosta svojih reprezentativaca, dok za Goricu neće igrati Kapulica i Soldo, koji su na popisu U-19 i U-21 hrvatske reprezentacije. 

Podijeli