Velikogorički Modepack ‘posadio’ prvi solarni cvijet u Hrvatskoj

Autor: Darko Bičak , 10. listopad 2023. u 13:48
Uz solarni su cvijet namjenska mjesta za punjenje električnih automobila/Dario Drvodelić

U solarnom cvijetu nalaze se baterije koje pohranjuju energiju za kasniju upotrebu.

Zelena tranzicija podrazumijeva ekologiju i obnovljivu energiju, a solarni cvijet koji je nedavno premijerno instaliran u Velikoj Gorici upravo objedinjuje oba ova zahtjeva.

Kako pojašnjava Jure Širić, direktor tvrtke za proizvodnju kurirske i sigurnosne ambalaže Modepack iz Velike Gorice koja je “posadila” prvi solarni cvijet u Hrvatskoj, inovacija je poput vrta – treba stvoriti okruženje u kojem može cvjetati.

“Obično inoviramo unutar tvornice, ali ovaj smo put odlučili usmjeriti pozornost na otvoreno. Mariju Andriću, vlasniku Solarka i ekskluzivnom distributeru nizozemskog Ecoplanta za Hrvatsku, ponudili smo gredicu i zajedno smo zasadili prvi solarni cvijet u regiji”, kaže Širić.

Uzbudljiva priča
Ecoplant solarni cvijet jedinstvena je kombinacija dizajna, funkcionalnosti i zelene inovacije. Nadahnut prirodnim procesima kao što je fotosinteza, kombinira estetiku cvijeća s visoko učinkovitim solarnim pločama. Poput pravog suncokreta, prati kretanje sunca, povećavajući “žetvu” sunčeve energije i stvarajući simbol ljepote i tehnološkog napretka.

“Cijela priča je uzbudljiva i privući će veliku pozornost. Na krovu naše tvornice imamo solarnu elektranu s tisućama solarnih panela, tako da će ovaj solarni cvijet doprinijeti našoj održivosti i proizvodnji energije. Ovo je samo početak jedne velike priče i drago mi je što smo podržali ovaj projekt”, kazao nam je Jure Širić, direktor Modepacka.

63

milijuna kuna iznosila je lanjska investicija Modepacka u novi pogon

Solarni cvijet posađen je prije 10-ak dana u posebno posvećenu vrtnu gredicu na parkiralištu Modepacka. Uz solarni su cvijet namjenska mjesta za punjenje električnih automobila, koje će u Modepacku uskoro imati kao službena vozila.

“Radite fantastičan posao, a ova sinergija nas je dovela do ove priče. Vi ste primjer drugima i nadam se da ćemo u Velikoj Gorici posaditi još solarnog cvijeća jer su ekologija i održivost naš prioritet”, komentirao je gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar. Mario Andrić, vlasnik Solarka i ekskluzivni distributer Ecoplanta za Hrvatsku, kazao je da ova priča sa solarnim cvijetom ima estetsko i funkcionalno značenje.

“Unutra su baterije koje pohranjuju energiju za kasniju upotrebu, bilo da se radi o punjenju automobila ili drugih električnih alata i uređaja”, navodi Andrić. Iz Modepacka ističu da je ideja o donošenju solarnog cvijeta u Hrvatsku krenula davno od Maria Andrića i bili su odmah zainteresirani za ovu ideju.

Rade i za Amazon
Modepack je krajem prošle godine završio investiciju od 63 milijuna kuna u novi pogon u Velikoj Gorici koja im omogućuje udvostručenje kapaciteta proizvodnje kurirske i sigurnosne ambalaže. Amazon, H&M, Vans, Adidas, DHL, DPD, Loomis, brojne europske financijske institucije kao i burza dijamanata u Antwerpenu (AWDC) samo su neki od brojnih korisnika kurirske i sigurnosne ambalaže zagrebačke tvrtke.

Iako na tržištu postoji tek šest godina, Modepack je već jedan od globalnih lidera u proizvodnji visokokvalitetne ambalaže za logistički prijevoz robe, s naglaskom na e-trgovinu i kurirske dostave te sigurnosno pakiranje za novac i dragocjenosti. Izvoze na 32 svjetska tržišta. 

Komentirajte prvi

New Report

Close