preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Velika Gorica

 > Naslovnica
Vijesti

UČENICE EKONOMSKE ŠKOLE VELIKA GORICA VICEPRVAKINJE NA MEĐUŽUPANIJSKOM NATJECANJU U DEBATI ZA SREDNJE ŠKOLE KONTINENTALNE HRVATSKE

Autor: Sanja Mirenić, 4. 3. 2024.

Izvrsne vijesti stižu iz Ekonomske škole Velika Gorica, naš Debatni klub „Titan“, postigao je izvrsne rezultate na Međužupanijskom natjecanju u debati za srednje škole Kontinentalne Hrvatske. U ekipnoj konkurenciji ekipa Titan I u sastavu Paula Štefančić, Ivana Spoja i Lucija Kišić osvojile su 2. mjesto i priliku za poziv na državno natjecanje u debati.

U konkurenciji pojedinačnih nastupa iz iste navedene ekipe dvije učenice su ušle u top 10 najboljih govornika turnira. Učenica Lucija Kišić osvojila je 4. mjesto, a Ivana Spoja 10.

Ekonomsku školu Velika Gorica i njihov Debatni klub „Titan“ predstavljala je još jedna ekipa kojoj je ovo bio prvi turnir u debati, Titan II“ u sastavu Kristina Ivandić Blažan, Lucija Jakovljević i Mia Prgomet koja je također postigla odličan rezultat. Mentorica ovih ekipa bila  je pedagoginja mr. sc. Ksenija Vatavuk Margetić.

            U Ekonomskoj školi Velika Gorica učenici već dugi niz godina mogu se uključiti u rad Školskog debatnog kluba kao izvannastavnu aktivnost koja im kroz razne aktivnosti omogućuje usavršavanje komunikacijskih vještina, razvijanje kritičkog mišljenja, jačanje istraživačkih sposobnosti, vježbanje javnog nastupa i mnoge druge vještine koje su im od velike koristi u daljnjem školovanju.

Domaćin ovog vrlo zanimljivog natjecanja bila je prošli vikend, 2. i 3. ožujka 2024., Ekonomska škola Velika Gorica. Na natjecanju je sudjelovalo 15 timova i njihovih mentora iz devet gradova: Gline, Siska, Bjelovara, Kutine, Pregrade, Virovitice, Nove Gradiške, Županje i Velike Gorice.  Natjecanje se sastojalo od šest kola. Četiri kola se debatiralo na pripremljenu tezu: „ODSD patenti donose više štete nego koristi“ i dva kola se debatiralo na adhoc teze: „ODB legalizirao eutanaziju“ i „ODS da bi država trebala zabraniti kockarskim tvrtkama sponzoriranje timova i liga“.

Osim učenika Ekonomske škole Velika Gorica, ekipe „Titan I“, koji su osvojili srebro,  medalje su osvojili i ekipa „Sisak II“ (Gimnazija Sisak) zlatnu medalju te ekipa „DKGVG 4“ (Gimnazija Velika Gorica), brončanu.

Ovo natjecanje bilo je mjesto gdje se moglo poslušati  mnoštvo zanimljivih rasprava na navedene teze, ali i prilika za jačanje vještina argumentiranja i kritičkog promišljanja uz nezaboravna druženja sudionika natjecanja.

Ekipe Titan I i Titan II (Kristina Ivandić Blažan, Paula Štefančić, Lucija Jakovljević, Lucija kišić, Ivana Spoja, Mia Prgomet) i mentorica pedagoginja mr. sc. Ksenija Vatavuk Margetić

 

 

Viceprvakinje (Titan I: Lucija Kišić, Ivana Spoja i Paula Štefančić)




Tražilica
VAŽNO

UPUTE ZA EVAKUACIJU U SLUČAJU POTRESA

Priloženi dokumenti:
upute potres.pdf

Potvrde za učenike

Ispis potvrda o statusu učenika je omogućen u e-Dnevniku za učenike i roditelje te ih više nije moguće ispisati putem sustava e-građani.


Molimo vas da se za ispis potvrda prijavite u e-Dnevnik na poveznici
https://ocjene.skole.hr 

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Pomoć mladima

Virtualna knjižnica

Virtualna knjižnica EŠVG

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Sigurnost

"Kako zaštititi djecu na internetu"

Program Zaštita sigurnosti djece na internetu i u svijetu mrežnih tehnologija pokrenut je u suradnji Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) te partnerstvu s Hrvatskom poštom.

U cilju edukacije roditelja i djece, HAKOM je pripremio i video o zaštiti djece na Internetu koji je dostupan na poveznici http://bit.ly/HAKOM5 , a čija je glavna namjena upućivanje djece o prihvatljivom i odgovornom komuniciranju na Internetu te stvaranju odnosa povjerenja u kojem se djeca odraslima uvijek mogu obratiti ako se zbog korištenja Interneta osjećaju nelagodno, ustrašeno ili ugroženo.

http://bit.ly/HAKOM4 - brošura „Kako se zaštititi u svijetu interneta i mobilnih telefona“
http://bit.ly/HAKOM5 - video o zaštiti djece na Internetu

 

 

E-dnevnik
CODE

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 12. 2015.

Ukupno: 489077
Hrabri telefon

Sigurnost

Korisni linkovi

Anketa
Crno ili bijelo?



Forum
Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Ekonomska škola Velika Gorica / Kralja Stjepana Tomaševića 21, HR-10410 Velika Gorica / www.ss-ekonomska-velikagorica.skole.hr / ured@ss-ekonomska-velikagorica.skole.hr
preskoči na navigaciju