Obavijesti

Sport

Komentari 67

Hajduk desetkovan ozljedama. Evo gdje gledati sudar u Gorici

Hajduk desetkovan ozljedama. Evo gdje gledati sudar u Gorici

Lokomotiva se iz kola u kolo polako primiče Osijeku i sigurno da joj je motivacija velika jer završiti četvrti u HNL-u velika je stvar za većinu klubova u ligi. Stoga se očekuje puni gas protiv Rudeša

VIDEO

Ozljede su se okomile na Hajduk posljednjih dana, neki su i izraubani, ali Splićani nemaju izbora. Moraju nizati pobjede kako bi dočekali pakleni početak travnja i derbije s Dinamom u dobroj atmosferi i zadržali korak za neumoljivom Rijekom u proljetnom dijelu sezone.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Torcida poslije Varaždina 00:33

Hajduk u subotu od 17.10 gostuje kod Gorice u 26. kolu HNL-a. Sjećanja gostima nisu baš najljepša iz prvog ovosezonskog turopoljskog sraza. Tada su pod palicom Ivana Leke vodili pa izgubili 2-1. U međuvremenu je on otišao, na klupu se vratio Mislav Karoglan koji je na Poljudu slavio 3-0 protiv momčadi Dinka Jeličića.

Ovaj put trener Splićana muku muči s ozljedama. Nema Žapera, Melnjaka i Perišića, Ferro se tek oporavio od ozljede, a nisu mu na raspolaganju ni, Josip Brekalo, Fahd Moufi i Filip Uremović. No, dobra vijest je da su se oporavili Nikola Kalinić i Zvonimir Šarlija.

Hajduk veliki favorit

Gorica je u prilično lošoj formi stoga ne čudi da su Splićani istaknuti favorit u ovome susretu. Koeficijent na pobjedu Hajduke je 1,50 dok je na domaću Goricu 7. Da će završiti remijem iznosi 3,80.

Split: Hajduk i Rijeka susreli se u utakmici 20. kola HNL-a

Susret sudio Dario Bel

Osječki sudac Dario Bel bit će ujedno i glavni na utakmici u Turopolju dok će mu pomagati Goran Pataki i Kristijan Novosel. Četvrti sudac je Antonio Škrobić. Za VAR kontrolu zaduženi su Fran Jović iz Zagreba i Marjan Tomas iz Vladislavaca. Delegat susreta je Dražen Posavec, a časnik za sigurnost Vlado Svilokos.

Velika Gorica: HNK Gorica i HNK Hajduk u 13. kolu Prve HNL

Lokomotiva i Rudeš - spektakl golova?

Rudešani su prošlo kolo postigli veliki uspjeh i po prvi put ove sezone, u 25. utakmici, slavili u elitnom rangu hrvatskog nogometa. Žrtva je bila Gorica 2-1, a bio je to ujedno i susret kojeg je označio povratnički gol Ante Ćorića. Klub sa zapada Zagreba i dalje je prikovan na dno sa samo sedam bodova, no momci su pod Mladinom dobili drugačiji DNK i kod Lokomotive na Kranjčevićevu u ranijem terminu od 15 sati se dolaze "potući".

Rudeš i Gorica sastali se u 25. kolu SuperSport HNL-a

Lokomotiva se iz kola u kolo polako primiče Osijeku na četvrtom mjestu i sigurno da joj je motivacija na velikom nivou jer završiti četvrti u HNL-u je velika stvar za većinu klubova u ligi. Razlika je samo tri boda, a pošto Osijek u nedjelju igra derbi s Rijekom, 'lokosi' će se nadati pobjedi i kiksu 'bijelo-plavih' kako bi se bodovno poravnali na ljestvici.

I baš zbog toga, jer će motivacija biti na vrhuncu, a Rudeš, koji ove sezone prima jako puno golova, se dolazi potući, za pretpostaviti je da bi u Kranjčevićevoj moglo pasti puno golova. Naravno, kada većina sugerira da će tako biti, zna se dogoditi potpuno suprotno, no neka na radost svih neutralnih gledatelja bude - spektakl golova.

Na 'lokose' sitnica

Momčad Silvija Čabraje igra dobar i atraktivan nogomet ove sezone i bit će favorit u današnjem susretu. Koeficijent na pobjedu 'lokosa' iznosi svega 1,30 dok je na slavlje Rudešana velikih 10. Da će završiti neriješeno koeficijent je 5.

Zagreb: Sraz Lokomotive i Osijeka u 1/4 finalu SuperSport kupa

Mario Zebec u glavnoj ulozi

Sudac Mario Zebec iz Cestice bit će glavni sudac u Kranjčevićevoj dok će mu prva pomoćnica biti Sanja Rođak Karšić, a drugi pomoćnik Nikola Kečkiš. Četvrti sudac je Igor Pajač. U VAR sobi sjedit će Ivan Bebek iz Rijeke i njegov sugrađanin Luka Pajić. Delegat ove utakmice je Stjepan Žugaj, a časnik za sigurnost Ante Vučemilović.

Zagreb: NK Lokomotiva i NK Rudeš u utakmici 17. kola Prve HNL

Gdje gledati?

Obje utakmice, Gorica - Hajduk i Lokomotiva - Rudeš moći ćete gledati na prvom kanalu MAXSport televizije (MAXSport 1).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića
Usik u rekordnom roku pokorio tešku kategoriju! Je li postao i najveći boksač svih vremena?
KAKAV SPEKTAKL!

Usik u rekordnom roku pokorio tešku kategoriju! Je li postao i najveći boksač svih vremena?

Plus+ U listopadu će se Usik i Fury boriti opet. Što znači da će se odreći IBF pojasa, za koji će boksati Hrgović i Dubois. Pobjednik tog meča mogao bi na Usika. Ili na Furyja. Dvojac koji je ipak trenutačno razina više. Barem jedna...