Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNL 26. KOLO

Hajduk slavio u Gorici. (3:0) Bijeli već u prvome poluvremenu riješili pitanje pobjednika

Velika Gorica: Utakmica 26. kola HNL-a Gorica - Hajduk
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/45
09.03.2024.
u 19:18

Glavni junak utakmice je, pomalo ironično, bio Marokanac Yassine Benrahou. Nakon ozljede Josipa Brekala konačno je dobio svoju priliku u prvih 11 te ju višestruko opravdao pogotkom i asistencijom. Bilo mu je to prvo direktno sudjelovanje u pogotku još od 8. prosinca kad je zabio u 1:1 remiju protiv Lokomotive

U trećem dvoboju 26. kola HNL-a Hajduk je dominantno i autoritativno na gostovanju svladao Goricu 3:0 i tako, barem privremeno preuzeo vrh prvenstvene ljestvice. Dugo nismo vidjeli ovako efikasne Splićane u prvom poluvremenu. Ovo im je bila prva utakmica ove sezone u kojoj su u prvom poluvremenu zabili tri pogotka, zapravo prva nakon čak 671 dana kad su s isto toliko pogodaka završili prvi dio susreta protiv Rijeke na Rujevici. 

Trener Hajduka Mislav Karoglan ovim je slavljem nastavio sa stopostotnim učinkom protiv Gorice. Strateg bijelih je u dosadašnja četiri susreta protiv Gorice sva četiri puta upisivao pobjede i baš su mu Velikogoričani najdraže 'mušterije'. S druge strane, trener Gorice Dinko Jeličić ne prolazi baš kroz sretne dane na klupi. U 2024. godini momčad Gorice je u devet susreta ubilježila osam poraza i jednu pobjedu, a ovaj poraz protiv Hajduka bio je jedan od najuvjerljivijih.

GALERIJA Hajduk slavio u Gorici. (3:0) Bijeli već u prvome poluvremenu riješili pitanje pobjednika

Velika Gorica: Utakmica 26. kola HNL-a Gorica - Hajduk
1/45

Osim loše forme na terenu, Gorica nije oduševila ni u organizacijskom smislu. Naime, sat i pol vremena prije početka utakmice obje momčadi su se žalile na deset centimetara razlike u visini jednog i drugog gola. Jedan gol je potonuo dublje u zemlju zbog nabacanog pijeska, pa su radnici morali iskopavati zemlju ispod drugog gola kako bi se visine izjednačile. Međutim, radovi su počeli neposredno prije utakmice iako se za problem znalo devedeset minuta prije dvoboja, pa se s početkom kasnilo deset minuta.

Glavni junak utakmice je, pomalo ironično, bio Marokanac Yassine Benrahou. Krilni napadač je baš ovog tjedna iskazao ogromno zadovoljstvo maknuo sve fotografije u dresu Hajduka te ime splitskog kluba sa svog profila, a pritom ostavivši fotografiju iz dana u Bordeauxu. Brzo se Splitom proširila informacija da je Benrahou nezadovoljan minutažom budući da je posljednji put bio starter još 12. studenog u dvoboju protiv Varaždina te da je uoči ove utakmice odigrao samo 76 minuta. Nakon ozljede Josipa Brekala konačno je dobio svoju priliku u prvih 11 te ju višestruko opravdao pogotkom i asistencijom. Bilo mu je to prvo direktno sudjelovanje u pogotku još od 8. prosinca kad je zabio u 1:1 remiju protiv Lokomotive. No, najzanimljivije od svega u ovoj situaciji je da Benrahou nije slavio ni pogodak ni asistenciju, pokazavši tako na jasan način svoje nezadovoljstvo unatoč fenomenalnoj izvedbi.

VEZANI ČLANCI:

Dakle, Splićani su napravili sve u prvom poluvremenu. Poveli su u 22. minuti kad je Benrahou ubacio iz kornera s desne strane na sami peterac, a u skoku je u gužvi najviši bio Marko Livaja koji je pobjegao Krešimiru Krizmaniću i zabio glavom za vodstvo. Već devet minuta kasnije Benrahou se i sam upisao u strijelce. Livaja je odigrao fantastičnu loptu kroz obranu na desno krilo za Mikanovića koji je ubacio na peterac gdje su se Banić i Krizmanić spetljali i zasmetali si, a na odbijenu loptu je u blizini natrčao Benrahou koji je pospremio loptu u mrežu. Treći pogodak djelo je nevjerojatno slabe reakcije vratara Gorice Ivana Banića. Nakon još jednog nesporazuma obrane Gorice Livaja je uzeo loptu na centru i fantastično proigrao Dajakua, koji je došao u veliku priliku pred gol Gorice, blokirao ga je Maloča i lopta je otišla u 'svijeću', u skoku su bili Banić i Pukštas, a Banić je neshvatljivo mekano i nisko skočio, te ga je Pukštas nadvisio i zabio glavom za 3:0. U drugom dijelu Hajduk je smanjio brzinu i većinom igrao bez previše napadanja, sve do posljednje minute kad su velike zicere imali redom Livaja, Prpić i Kalik, ali je rezultat ostao 3:0.

VIDEO Rakitić otkrio senzaciju: Hrvatska me zvala da se vratim u reprezentaciju. Spreman sam to napraviti

Ključne riječi

Komentara 13

KA
kacavida
18:21 09.03.2024.

Ovaj Banić veći navijač bilih od mene. Malo me sram, preočito je.

KA
kanđija
18:15 09.03.2024.

Kako ovaj Banić pušta golove a Maloče nigdje. Ali Banić je pretjerao sa svojim puštanjem. To je sramota i za gledati.

NO
novabit
18:51 09.03.2024.

Banić zbog puštanja golova Hajduku treba potjerat iz Gorice!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije