Znate li kad je zadnji put Hajduk u ligi vodio 3-0 na poluvremenu? Odgovor će vas iznenaditi

Dogodilo se to još u svibnju 2022. kod Rijeke

U prvom poluvremenu susreta 26. kola Hajduk je doslovce pregazio Goricu, a subjektivni dojam mnogih je navijača kako Bijeli dugo nisu igrali bolje. To potvrđuju i brojke, kao i dojam okom jer čini se kako u Velikoj Gorici jedna momčad igra nogomet, a druga na kiši statira i promatra.

Hajduk vodi kod vjerojatno po formi i najgore momčadi lige s 3-0 na poluvremenu, a to je nešto što se nije dogodilo zaista dugo. Naime, poznato je da se hajdukovci često znaju mučiti s realizacijom i ‘otvaranjem’ utakmice pogotkom pa se gotovo dvije godine nije dogodilo da su u prvih 45 minuta dali tri gola.

Točnije, zadnji put je u HNL-u Hajduk na poluvremenu vodio s 3-0 još u svibnju 2022. Tad se gostovalo na Rujevici, a momčad Valdasa Dambrauskasa pregazila je Rijeku dvama pogocima Marka Livaje i jednim Dina Mikanovića.

Kraj prvog dijela: Gorica – Hajduk 0:3. Ajde Hajduče! 💪💪💪🔴🔵 #samohajduk

Posted by HNK Hajduk Split on Saturday, March 9, 2024

Očito su njih dvojica nekakva poveznica jer i danas u Gorici je Livaja dao prvi gol, dok je Mikanović u početnih 11 i jedan je od boljih na terenu pa je ubačajem isforsirao i odbijanac za drugi zgoditak Yassinea Benrahoua.

Hajduk je tako napravio nešto što zaista ne čini često; od tog osmog svibnja 2022. do danas, Bijeli su tri gola u prvom poluvremenu dali još samo dvaput, i to niželigašima u Kupu: Tehničaru iz Cvetkovca u listopadu 2022. i Gornjoj Vrbi u rujnu prošle godine.

A za pronaći nešto slično i prije Rujevice treba zagrabiti još do svibnja 2021. Tada su Bijeli dali čak četiri komada također Gorici, ali tada na Poljudu. Momčad je vodio Paolo Tramezzani, a pogotke su zabijali Mario Vušković, Alexander Kačaniklić, Stipe Biuk i, pogađate, Marko Livaja…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.