Odličan Hajduk, grozna Gorica. Tako nekako je najbolje opisati današnju utakmicu

Bijeli su u Velikoj Gorici slavili s 3-0

Hajduk je nakon fenomenalne igre u prvom poluvremenu pobijedio Goricu u gostima u utakmici 26. kola HNL-a. Bio je to susret s dva lica; priča o dva poluvremena, jednim u kojem su gosti riješili sve, jednim u kojim nismo vidjeli bogznašto.

Hajduk je u Veliku Goricu došao zakinut za nekoliko ključnih igrača; osim Ivana Perišića i Darija Melnjaka, nedostajali su i Mihael Žaper, Filip Uremović i Josip Brekalo. Međutim, momčad Mislava Karoglana nije djelovala manjkavo u prvom poluvremenu, a posebno se iskazao Yassine Benrahou, koji je nedavno podigao dosta prašine na društvenim mrežama.

Benrahou je krenuo od prve minute, asistirao Marku Livaji iz kornera u 22., a onda i sam zabio devet minuta kasnije pospremivši u gol jedan odbijanac u kaznenom prostoru. Prvi je to Benrahouov učinak još od pogotka Lokomotivi početkom prosinca, a ukupno su mu ovo drugi gol i treća asistencija u HNL-u.

Koliko je Hajduk bio dobar, toliko je Gorica bila loša pa su domaćini tako svom suparniku poklonili i gol pred sam kraj poluvremena, gol koji je efektivno odlučio utakmicu. Zabio je Rokas Pukštas, nakon što je Ivan Banić neshvatljivo kiksao i zakasnio na jednu odbijenu loptu.

Drugo poluvrijeme je de facto bilo Hajdukovo odrađivanje posla. Gosti nisu srljali, zadovoljni s ogromnim rezultatskim plusom, a čak su s vremenom i prepustili Gorici posjed. Domaćin nije na lopti bio ništa bitno bolji nego bez nje; Jurica Pršir i Dino Štiglec jedini su imali relativno pristojne prilike, ali nitko nije ozbiljnije zaprijetio Ivanu Lučiću.

U takvom odnosu snaga Hajduk je umalo zabio gol nakon kontre i ubacivanja Emira Sahitija. Međutim, Livaja nije na vrijeme stigao na drugu stativu. U tim trenucima, od 80. minute nadalje, utakmica se ipak malo probudila. Hajduk je definitivno bio bliži pogotku; prvo je Banić sjajno obranio Sahitiju, a onda je Mario Maloča počistio loptu s crte nakon udarca Dominika Prpića.

Pa ipak, najveći promašaj dogodio se u 88., par minuta nakon spomenutih šansi kada je Anthony Kalik, koji je ušao u 63., promašio prazan gol. Hajduku se to nije obilo o glavu; pobijedio je i, barem dok Rijeka ne odigra svoju utakmicu s Osijekom, preuzeo vrh tablice.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.