Obavijesti

News

Komentari 121

Novo ime zračne luke: Tuđman ujedinio SDP, HDZ i Bandića

Novo ime zračne luke: Tuđman ujedinio SDP, HDZ i Bandića
1

Suglasnost za davanje zagrebačkoj zračnoj luci imena Franje Tuđmana dali su i Zagreb i Velika Gorica, a i Zagrebačka županija, tako da su svi preduvjeti ispunjeni

VIDEO

Suglasnost za davanje zagrebačkoj zračnoj luci imena prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana dali su i Grad Zagreb i Velika Gorica, a i Zagrebačka županija, tako da su svi preduvjeti ispunjeni. Konačnu odluku donijet će SDP-ova Vlada – kazao je za RTL ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić.

Iako je do parlamentarnih izbora ostalo nešto manje od dva tjedna, resorni ministar kaže da će sadašnja Vlada donijeti tu odluku. Povjerenstvo za zračnu luku trebalo bi se, naime, sastati četiri dana nakon izbora, a tada će sadašnja Vlada formalno još uvijek biti tehnička i donijeti tu odluku.

- Gradska vijeća ili županijska vijeća su donijela odluke, još nije formalno stiglo iz Velike Gorice iako je i Gorica donijela odluku. Nakon toga je 12. studenoga sastanak Povjerenstva za zračnu luku koje će Vladi predložiti ime novog terminala - objasnio je ministar prometa za RTL dodavši kako je pisanu suglasnost dala i udovica pokojnog predsjednika Ankica Tuđman.

Suglasnost oko preimenovanja zračne luke Pleso postigle su tri politički oštrom sučeljene strane – SDP, HDZ i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, no harmonije nema po pitanju zasluga. Svaka strana, naime, pripisuje ju sebi.

- Ja sam im to već treći puta pisao, a kad će Vlada donijeti odluku, ne znam. Ja bih to već donio da sam vlasnik zračne luke, ali nisam - izjavio je zagrebački gradonačelnik.

Njegov kolega iz Velike Gorice, tamošnji HDZ-ov gradonačelnik Dražen Barišić smatra da Vlada sada kupuje vrijeme.

- Mislim da oni to ne žele, zato sada kupuju vrijeme. Da su htjeli, mogli su to sami napraviti - kazao je Barišić.

Ministar Hajdaš Dončić kaže pak kako nema govora o izbjegavanju odluke i da će Tuđmanovo ime zračnoj luci dati lijeva Vlada.

Sin prvog hrvatskog predsjednika i kandidat HDZ-a na predstojećim izborima, Miroslav Tuđman, također pozdravlja ovaj konsenzus.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'
DVOSTRUKO UBOJSTVO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'

Dvostruko ubojstvo šokiralo je Bjelovar u subotu ujutro. U stravičnom zločinu još je jedna žena teško ozlijeđena potvrdili su iz policije
Stravična nesreća kod Zeline: Iz potpuno smrskanog BMW-a su izvlačili ljude. Četvero  u bolnici
VATROGASCI SPAŠAVALI LJUDE

Stravična nesreća kod Zeline: Iz potpuno smrskanog BMW-a su izvlačili ljude. Četvero u bolnici

Do prometne nesreće došlo je u subotu iza ponoći na autocesti A4 na 72. kilometru u smjeru Zagreba. Četvero ljudi prebacili su u KBC Zagreb i KB Dubrava