Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko su gradski političari koji su nakon izbora dobili novo radno mjesto na Markovu trgu?

Uz saborsku plaću i dalje će krojiti gradsku politiku

 Sandra Perkovic, Sandra Svaljek.
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
08.01.2016.
u 12:45

Osim skupštinskih zastupnika, u Sabor će prvi put i gradonačelnik Velike Gorice, a i jedini predsjednik Vijeća gradske četvrti – Fiolić

Nešto više od šesto tisuća kuna – prosječna će to biti ušteda u blagajni Grada Zagreba nakon što je osmero skupštinskih zastupnika zasjelo u saborske klube u njegovu osmom sazivu. 
Spremni za dvije sjednice
Gotovo 350 tisuća kuna od ukupnog iznosa odnosi se samo na uštedu u isplati naknade Darinku Kosoru, trenutačnom predsjedniku Skupštine, dok se preostali dio štedi na naknadama za sedam skupštinskih zastupnika – svi oni sada će o gradskim odlukama, pravilnicima i propisima, kao i raspodjeli novca Zagrepčana, odlučivati u statusu volontera. 
Nitko od njih osmero, barem kako zasad stoje stvari, nema namjeru svoju fotelju u Skupštini prepustiti stranačkom kolegi s liste i koncentrirati se na rad ili samo u Saboru ili samo u Skupštini. Tako će – sazovu li se sjednice, i ona saborska i ona skupštinska – u istom danu iz Ulice sv. Ćirila i Metoda na Trg sv. Marka pretrčavati dva HDZ-ova zastupnika uz njihove koalicijske partnere, a to su Margareta Mađerić, Andrija Mikulić, Ivan Tepeš i Milivoj Špika, potom dvojica SDP-ovih, Davor Bernardić i Nenad Livun, i “Bandićeva” Sandra Perković, pa se trkom vraćati natrag kako bi sudjelovali u donošenju gradskih odluka.
– Još nismo održali sastanak Gradskog odbora HDZ-a kako bismo donijeli odluku o tome. No bez obzira na sve, Zagreb će i dalje imati svoju zastupnicu u Saboru. Pa izabrana sam u prvoj izbornoj jedinici! Zalagat ću se i dalje za iste teme – demografsku obnovu i razvoj obitelji, a vjerujem da ću Zagrebu moći pomoći i u razvoju sporta, škola i vrtića – kazala je Margareta Mađerić(HDZ).

Nenad Livun (SDP), osim volonterskog rada u Skupštini, morat će zamrznuti svoj status u Ministarstvu poduzetništva, gdje je zaposlen, kako bi mogao obavljati saborske dužnosti, a volonter će nastaviti biti i Davor Bernardić, koji je i do sada sudjelovao u radu i Sabora i Gradske skupštine. 

Nastavljaju u parlamentu
U Sabor će, osim skupštinskih zastupnika, i Miodrag Demo, koordinator Gradskog ureda za branitelje, ali i Željko Fiolić, HDZ-ov predsjednik Vijeća četvrti Novi Zagreb – zapad, koji će odstupiti sa svoje dosadašnje pozicije. Osim zagrebačkih političara, u saborske klupe će prvi put i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić (HDZ). 
Izborom svog saborskog mjesta preferencijalnim glasovima Barišić je uvjeren kako je tako dobio šansu da se bori za interese Velike Gorice i njezinih građana te poručio nakon završenog glasanja kako je puno posla koji treba napraviti za Veliku Goricu. Uz njega je od Velikogoričana odavno aktivan saborski zastupnik Goran Beus Richenberg, a s radom u Saboru nastavit će i predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Dražen Bošnjaković.•

Komentara 11

PA
papučica
13:51 08.01.2016.

Neko id ovih ni do sada nisu stizali (nisu ) sudjelovali u kreiranju gradske ili saborske politike, pa mi nije jasno kako će sada stizati izvršavati te "povećane" obvze. Pa S. Perković zbog svojih sporstkih obveza nije ček stiga nitii nazočiti kubstituiranju Hrvatskog (državnog) sabora, ja se teško mogu sjetiti kada je bila nazočna na Gradskoj skupštini.

Avatar liquidsky
liquidsky
15:02 08.01.2016.

Gadljivo. Sve redom.

DU
Deleted user
16:12 08.01.2016.

papučica - S.Perković bila je na sjednicama GS kad ju je M. Bandić službenim automobilima dovozio s priprema, da bi dugla rukicu. Obzirom da se priča da odlazi na pripreme van zemlja, Reiner bu po nju sloa državni avion da bi dignula rukicu u Saboru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije