Zagrebačka županija dobila poduzetničku aplikaciju

Autor: Saša Paparella , 19. prosinac 2016. u 22:01
Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije/Ž. Lukunić/PIXSELL

Predstavljena je internetsko-geoinformacijska aplikacija s prikazom 20 poduzetničkih zona s podacima o slobodnim površinama za investiranje u okolici Zagreba.

Zagrebačka županija predstavila je u ponedjeljak internetsku-geoinformacijsku aplikaciju s prikazom 20 poduzetničkih zona na svom području. Aplikacija olakšava pronalaženje podataka i prostornog položaja svake zone te drugih informacija, poput slobodnih površina za investiranje i namjene zone.

Riječ je o web-gis (internetski-geoinformacijski) pregledniku izrađenom u suradnji Zavoda za prostorno uređenje Zagrebačke županije, njezine Regionalne razvojne agencije i tvrtke GDi Gisdata. Podaci o poduzetničkim zonama preuzeti su iz elaborata Analiza poduzetničkih zona na području Zagrebačke županije njezine Regionalne razvojne agencije iz 2015., u kojemu su obrađene zone na području Dugog Sela, Ivanić-Grada, Jastrebarskog, Samobora, Svete Nedelje, Svetog Ivana Zeline, Velike Gorice, Vrbovca i Zaprešića te desetak općina.Kartografski prikazi iz prostornih planova na kojima se daje prikaz gospodarskih zona, preuzeti su iz web-gis preglednika prostornih planova Zagrebačke županije.

Zone su prikazane u realnom okružju, s vidljivim prometnim čvorovima, pristupnim cestama, obližnjim naseljima i drugim postojećim ili planiranim sadržajima koji ih okružuju.U sklopu aplikacije, zone se mogu pregledati i na zračnim snimkama, topološkim podlogama i na katastru, a tu su i osnovni podaci o svakoj – od ukupne i slobodne površine za investiranje, detaljnoj namjeni zone, mogućim djelatnostima, procijenjenoj cijeni zemljišta. "Izradom aplikacije otišli smo korak dalje u razvoju informacijskog sustava prostornog uređenja", poručili su iz Zagrebačke županije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close