Novosti Sport Događanja

Gorica uvjerljiva protiv Alkara

26.02.2017. / Sportska redakcija

U susretu koji je u domaćim redovima označen kao jedan od onih u kojima se nameće imperativ pobjede, košarkaši Gorice bili su i više nego uvjerljivi te su goste iz Sinja, momčad Alkara porazili s 94:67. Osim iznimno važne pobjede Goričani su uspjeli i anulirati rezultatski minus iz prve utakmice, te će u slučaju istog broja pobjeda kao i Alkar biti ispred njih na prvenstvenoj ljestvici.

-Moram priznati da sam očekivao veći otpor od gostiju, no neću se ja buniti bude li i dalje ovakav otpor naših protivnika. Momci su ovo iznijeli baš onako kako smo se dogovorili- poslije utakmice će trener Gorice, Boris Džidić.

Gorica je bolje krenula u utakmicu, te je tijekom cijelog susreta bila u rezultatskoj prednosti koja je prilikom odlaska na odmor iznosila 12 poena (44:32), da bi pobjednik definitivno bio odlučen u trećoj dionici igre u kojoj su Goričani odjurili na plus trideset.

Postigli su domaći igrači u tom periodu igre veliki broj laganih poena, a uz to otvorio im se i šut za tri poena, dok gostima koji su izgledali kao razbijena vojska ništa nije polazilo za rukom. Uz to, isključenje zbog verbalnog sukoba sa sucima zavrijedio je i inače, temperamentni gostujući trener Damir Milačić. Malo je u tim trenucima nedostajalo da dođe i do fizičkog sukoba.

Bio je to zapravo, početak gostujućeg kraja, jer Ante Mašić je bio siguran s linije slobodnih bacanja odvevši svoju momčad na velikih plus dvadeset što se za goste u preostalom vremenu pokazalo nedostižnim. Štoviše, domaći su košarkaši neprestano povećavali prednost za uvjerljivu pobjedu kojom su uvelike povećali izglede za ostankom u prvoligaškom društvu.

-Ima tu još puno da se igra, no ono što je najbolje mi ovisimo sami od sebe. Kvarner kod kuće moramo dobiti, a učinit ćemo sve da dobijemo i Osijek. Mi smo od prvog dana fokusirani na ove ključne utakmice, dok nam utakmice protiv ovih ekipa iz vrha služe za ove prave stvari koje nam dolaze- o raspletu prvenstva će trener Džidić.



A-1 LIGA, 18. KOLO
KK GORICA – KK ALKAR 94:67 (22:14, 22:18, 36:16, 14:19)
KK GORICA: Jukić, Šutalo 12, Petrović 16, Mašić 26, Vrbica 5, Tomić, McDonald 11, Felix 15, Osolnik 1, Prgomet 8. TRENER: Boris Džidić
KK ALKAR: Svalina 2, Modrić 6, Dominović 3, Vrkić 15, Gaurina 4, Bilandžić 5, Jurela, Šarac 5, H. Vučić 25, K. Vučić 2. TRENER: Damir Milačić

Galerija slika

Gorica uvjerljiva protiv Alkara Gorica uvjerljiva protiv Alkara Gorica uvjerljiva protiv Alkara Gorica uvjerljiva protiv Alkara Gorica uvjerljiva protiv Alkara Gorica uvjerljiva protiv Alkara Gorica uvjerljiva protiv Alkara Gorica uvjerljiva protiv Alkara Gorica uvjerljiva protiv Alkara Gorica uvjerljiva protiv Alkara

Podijeli