Novosti Sport Događanja

-25 košarkaša u Šibeniku

05.03.2017. / Sportska redakcija

Na kultnom Baldekinu u Šibeniku košarkaši Gorice upisali su očekivani poraz od ove sezone sjajnih Šibenčana koji su dobro izdanje zaokružili stotkom. U konačnici su slavili sa 100:75 upisavši petnaestu ovosezonsku pobjedu.

Košarkaši Gorice ravnopravno su protiv narančastih igrali u prve tri četvrtine u kojima su zaostajali deset do dvanaest poena, da bi u posljednjih deset minuta umor goričkih igrača izašao na vidjelo što su domaći igrači iskoristili za na kraju uvjerljivih plus 25.  

-Nitko ne voli izgubiti, no u ovom trenutku to je naša realnost. Šteta, što zbog ozljeda u punom intenzitetu treninga nisu Marko Petrović i Mašan Vrbica što se vidjelo na njihovoj igri, dok su oni koji su u stalnom treningu odigrali dobru utakmicu- o utakmici će trener Gorice, Boris Džidić.

Povukao je ponovno najiskusniji, Ante Mašić koji je ubacio 24 poena, a veliku podršku imao je i od Javana Felixa koji je susret završio s 23 ubačaja. Najučinkovitiji u domaćim redovima bio je Ive Ivanov sa 16 poena.

U jučer odigranim utakmicama važne pobjede ostvarili su Zabok koji je na otvorenju nove dvorane u Zaboku sasvladao Jolly, dok je Alkar na domaćem parketu bio bolji od Škrljeva.

-Ovom pobjedom Zabok je riješio pitanje ostanka u ligi, dok se Alkar pobjedom ponovno vratio među žive. Mi sami odlučujemo o svojoj sudbini, te Kvarner na domaćem parketu moramo svladati. No, idemo iz utakmice u utakmicu- kaže trener čije igrače ovog tjedna očekuje dvostruki program.

Najprije će u srijedu, 8. travnja gostovati kod Cedevite, dok im u subotu u goste stiže trenutno vodeći Split.

A-1 LIGA, 19. KOLO
GKK ŠIBENIK – KK GORICA 100:75 (20:15, 30:22, 20:20, 30:18)
GKK ŠIBENIK: Radovčić 13, Šarić 5, Badžim 10, Nakić 2, Bašić 3, Pandurić 4, Turkyilmaz 10, Paić 8, Ivanov 16, Petani 6, Siriščević 12, Halilović 11. TRENER: Vladimir Anzulović
KK GORICA: Šutalo 2, Petrović 3, Mašić 24, Vrbica 2, Tomić, McDonald 5, Felix 21, Osolnik, Prgomet 13, Radoš 5. TRENER: Boris Džidić 

Podijeli