Novosti Sport Događanja

Prvi putnici prošli kroz novi terminal

14.03.2017. / Ivana Ćurić

Kroz novi terminal putnički terminal Zračne luke Franjo Tuđman danas su prošli prvi putnici. Završni je to dio testiranja novog terminala, ovoga puta s pravim putnicima, prije samog otvorenja koje slijedi u sljedećim tjednima.

Na novom terminalu Zračne luke dočekani su putnici Croatia Airlinesa iz Beča koji su pristigli prijepodnevnim letom,  a s novog terminala u zrakoplov su se ukrcali putnici koji su se zrakoplovom uputili u Dubrovnik. Dio je to testiranja preseljenja putničkih operacija sa starog na novi terminal kojim su volonteri zamijenjeni pravim putnicima na redovnim linijama, a slične operacija očekuju se 17. ožujka te u tjednu pred otvorenja terminala od 23. do 27. ožujka.

Prilikom dolaska na novi terminal putnicima je prikazan najjednostavniji i najbrži način dolaska do zone Odlazaka novog putničkog iz Kiss&Fly zone gdje su se mogli zadržati do 10 minuta, kao i u Pick-up zoni. Djelatnici u crvenim jaknama s natpisom "May I help you?" dočekivali su putnike kako bi im olakšali snalaženje na novom terminalu.

Svečano otvorenje terminala za uzvanike slijedi u utorak 21. ožujka dok će se za promet otvoriti 28. ožujka 2017. godine.

Podijeli