Novosti Sport Događanja

Prijave za Turopoljsku trku produljene do nedjelje

17.03.2017. / Sportska redakcija

Maraton klub Velika Gorica ušao je u završnu fazu priprema glede ovogodišnje jubilarne 25. Turopoljske trke koja će se održati u nedjelju, 26. ožujka s početkom u 10,30 sati na platou ispred Pučkog otvorenog učilišta.

Trasa staze kojom će trčati polumaratonci označena je još prošlog tjedna, a završni dogovor sa svim suorganizatorima na kojem će se podijeliti obaveze održat će se večeras.

-Ulazimo u finišerski dio posla, ništa ne želimo prepustiti slučaju zbog čega svi volonteri i zaštitari na svojim mjestima uz stazu trebaju biti 45 minuta prije starta. Trka će imati puno veći intenzitet tako da s pravom očekujemo uspjeh- rekao nam je predsjednik Maraton kluba Velika Gorica, Darko Batković.

Uspjeh po broju prijava već sada je zagarantiran, jer za sudjelovanje na polumaratonu te utrci građana, rolera i vatrogasnoj utrci prijavilo se 540 natjecatelja.

-S obzirom na to da imamo jako veliki interes prijave za sudjelovanje produžili smo do nedjelje navečer. Što se tiče polumaratonske utrke koja je ujedno i utrka Prvenstva Hrvatske na njoj će sudjelovati preko 240 sudionika što je već sada rekord- ispričao nam je Batković.

Inače, trkom se ove godine obilježava četvrt stoljeća trčanja u Velikoj Gorici te je tim povodom organizirano čak šest različitih utrka. Uz već tradicionalne trke učenika i građana na 5 kilometara, te polumaratonsku utrku na 21,1 kilometar ove godine organizatori iz Maraton kluba Velika Gorica nude i promotivnu utrku osoba s invaliditetom u kolicima i zainteresiranih građana, utrku rolera na pet kilometara, te „Prvu Turopoljsku vatrogasnu trku“ na pet kilometara.

Podijeli