Novosti Sport Događanja

Uživali u uskršnjoj radionici, a uskoro odlaze u Sabor

17.03.2017. / Ivana Ćurić

Bliži se Uskrs, pa prije nego što naprave prave pisanice uoči ovog najvećeg kršćanskog blagdana, djeca iz Dječjeg vijeća Grada Velike Gorice i djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica družili su se izrađujući kaširane pisanice za ukras.

-Već šest godina idem na vijeće, ovo je druga godina i jako sam se lijepo provela, najbolje je što smo zajedno, zabavljamo se i nitko nije izostavljen-rekla je Mara iz OŠ Velika Mlaka koja je s kolegama iz Dječjeg vijeća ukrašavala pisanice proljetnim motivima.

Uz izradu pisanica djeca su se družila igrajući klupko prijateljstva i u razgovoru jedni s drugima.

-Jako je zabavno slikati, imali smo radionicu s klupkom prijateljstva dodavali smo klupko jedni drugima i tako smo ispleli mrežu našeg prijateljstva- rekla nam je Rebeka iz OŠ Jurja Habdelića koja je inače predsjednica Dječjeg gradskog vijeća.



U radionici su im se pridružili i predstavnici Grada zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec i pročelnik za predškolski odgoj, školstvo i šport Krešimir Ačkar.

-Lijepo je danas biti ovdje, naše dječje vijeće je aktivno kroz cijelu godinu, naša djeca u suradnji s djecom centra rade ove prekrasne pisanice, pa smo se i mi kao gradski čelnici ovdje uključili u ove pripreme za blagdan Uskrsa-rekao je zamjenik Ervin Kolarec.



Razne aktivnosti Dječje gradsko vijeće provodi tijekom cijele godine, a u svemu ih prati Arijana Mataga Tintor.

-Djeca pričaju, raspravljaju, druže se i imali su potrebu obilježiti Uskrs, napraviti nešto i izložiti. Centar za odgoj i obrazovanje nam je ustupio svoj prostor i izrada pisanica je lijep povod za druženje. Samo Dječje vijeće će dati prijedloge gdje će se postaviti pisanice i tako će odrediti mjesto da ih svi mogu vidjeti-rekla je Arijana Mataga Tintor dodavši kako se mladi gradski vijećnici uskoro sele i Hrvatski sabor.

-Naši vijećnici izrazili želju da posjete ured pravobraniteljice za djecu i Hrvatski sabor, pa 10. travnja idemo zajedno u Zagreb-dodala je Mataga Tintor, a s obzirom na međusobno uvažavanje i demokratsku raspravu kakvu su pokazivali na svojim sjednicama dječji vijećnici Grada Velike Gorice svašta će naučiti u Saboru, a možda i zastupnici nauče što od njih.

Galerija slika

Uživali u uskršnjoj radionici, a uskoro odlaze u Sabor Uživali u uskršnjoj radionici, a uskoro odlaze u Sabor Uživali u uskršnjoj radionici, a uskoro odlaze u Sabor Uživali u uskršnjoj radionici, a uskoro odlaze u Sabor Uživali u uskršnjoj radionici, a uskoro odlaze u Sabor Uživali u uskršnjoj radionici, a uskoro odlaze u Sabor Uživali u uskršnjoj radionici, a uskoro odlaze u Sabor Uživali u uskršnjoj radionici, a uskoro odlaze u Sabor Uživali u uskršnjoj radionici, a uskoro odlaze u Sabor Uživali u uskršnjoj radionici, a uskoro odlaze u Sabor Uživali u uskršnjoj radionici, a uskoro odlaze u Sabor Uživali u uskršnjoj radionici, a uskoro odlaze u Sabor Uživali u uskršnjoj radionici, a uskoro odlaze u Sabor Uživali u uskršnjoj radionici, a uskoro odlaze u Sabor

Podijeli