Novosti Sport Događanja

FOTO: Turopoljska frka festival dječjeg juda

18.03.2017. / Sportska redakcija

U organizaciji Judo kluba Pinky danas je u Gradskoj sportskoj dvorani održano 22. izdanje tradicionalnog turnira za najmlađe, Turopoljska frka. Riječ je o turniru koji okuplja natjecatelje od osam do 14 godina, a zbog dobre organizacije i sjajne atmosfere u Veliku Goricu rado dolaze mnogobrojni klubovi.

Tako je bilo i danas jer je na turniru sudjelovalo 430 natjecatelja iz 37 klubova iz Hrvatske, a dolazak klubova iz susjedne Bosne i Hercegovine te Slovenije dao je turniru i međunarodni predznak.

-Nismo očekivali ovakav odaziv, no drago nam je zbog toga što je to pokazatelj da konstantno imamo dobro organiziran turnir na kojeg se klubovi rado vraćaju- rekla nam je Sanja Delladio iz Judo kluba Pinky.

Bio je to svojevrsni judo festival jer osim na borilištima, dječji osmjeh i radost osjetio se na svakom koraku Gradske sportske dvorane.

-Naš turnir se organizira drugačije od ostalih turnira, jer mi djeci dozvoljavamo da sjede na strunjačama te da se igraju po dvorani. To se danas po turnirima može rijetko vidjeti, a upravo iz toga smo i ukinuli urast do 16 godina, te uveli uzrast do osam godina kako bi što veći broj mlađe djece mogao sudjelovati- ispričala je Sanja.

Jedna od onih koja je rasla uz ovaj turnir je Marina Drašković koja je uz Judo klub Pinky vezana 23 godine. Nakon mnogih nastupa na velikogoričkom turniru, danas ima onu drugu funkciju trenersku.

-Ovaj turnir je stvarno super, pravi dječji turnir na kojem vlada vesela atmosfera, a opet ima i onih pravih borbi. U odnosu na vremena kad sam ja bila na tatamiju promijenila su se samo pravila i definitivno je puno lakše biti trener nego natjecatelj- uz smiješak će Marina.

I dok mnoge generacije koje su odrasle uz ovaj turnir danas na njemu sude ili sudjeluju u nekom drugom vidu organizacije, neki drugi klinci brane boje Pinkyja i kroz ovaj turnir stječu iskustvo.

-Za mnoge naše natjecatelje ovo je bio prvi turnir jer naš je običaj da djeca koja krenu trenirati judo upravo u natjecanja krenu s ovog turnira. A ono što nas posebno veseli je činjenica kako se svake godine sve više djece odlučuje na bavljenje judom- za kraj će Sanja Delladio.

Galerija slika

FOTO: Turopoljska frka festival dječjeg juda FOTO: Turopoljska frka festival dječjeg juda FOTO: Turopoljska frka festival dječjeg juda FOTO: Turopoljska frka festival dječjeg juda FOTO: Turopoljska frka festival dječjeg juda FOTO: Turopoljska frka festival dječjeg juda FOTO: Turopoljska frka festival dječjeg juda FOTO: Turopoljska frka festival dječjeg juda FOTO: Turopoljska frka festival dječjeg juda FOTO: Turopoljska frka festival dječjeg juda FOTO: Turopoljska frka festival dječjeg juda FOTO: Turopoljska frka festival dječjeg juda FOTO: Turopoljska frka festival dječjeg juda FOTO: Turopoljska frka festival dječjeg juda FOTO: Turopoljska frka festival dječjeg juda FOTO: Turopoljska frka festival dječjeg juda FOTO: Turopoljska frka festival dječjeg juda FOTO: Turopoljska frka festival dječjeg juda FOTO: Turopoljska frka festival dječjeg juda FOTO: Turopoljska frka festival dječjeg juda FOTO: Turopoljska frka festival dječjeg juda FOTO: Turopoljska frka festival dječjeg juda

Podijeli