Novosti Sport Događanja

Šembera: "Počašćen sam što preuzimam odgovornost"

19.03.2017. / Sportska redakcija

Kandidat MOST-a za gradonačelnika Velike Gorice, Alan Šembera jučer je i službeno predstavljen javnosti.

U prepunoj vijećnici Pučkog otvorenog učilišta Šembera je istaknuo spremnost i odvažnost da se upusti u utrku za gradonačelničku fotelju čime je i službeno započeo s kampanjom za predstojeće svibanjske izbore.

-Dragi moji veliki vi teret stavljate danas ovdje pred mene. Dugo sam razmišljao kako započeti govor o promjenama koje očekuju našu Veliku Gorici i Turopolje. Nema nedodirljivih. Ima samo onih koji se boje našeg zajedništva jer mi smo prijetnja njihovim vezama, lažnim obećanjima i mnogim kriminalnim radnjama. Upravo u mnogim istomišljenicima i dragim ljudima iz Mosta pronašao sam snažno uporište i podršku da tome napokon stanemo na kraj u Velikoj Gorici i Turopolju- kazao je u uvodu Alan Šembera.

Tom prilikom predstavio je i buduće planove s kojima izlazi pred birače, a među kojima su najosnovnije smjernice njegova programa poduzetništvo, gospodarstvo i inovacije, reorganizacija gradske uprave, veliki vodni resursi, gradski i međugradski prijevoz, grijanje i mladi.

-Na kraju se moramo zapitati zašto ne živimo bolje. Ja vam garantiram da smo imali sve preduvjete za bolji život i upravo zato stojim tu pred vama jer želim glasno reći dosta je, ne želimo više slušati lažna obećanja i bespomoćno slušati kako postajemo grad bez lica i naličja, grad bez identiteta. Želimo da napokon vaš glas bude prekretnica u tome- istaknuo je Šembera prozvavši sadašnje aktualno vodstvo za vođenje grada koji se prema njegovu mišljenju vodi u propast.  

Podršku su mu svojim dolaskom pružili i ministar Slaven Dobrović te saborski zastupnici Robert Podolnjak i Marko Sladoljev.

-Lokalni će izbori imati svoju refleksiju na nacionalnu razinu. Naša je želja postizanje što boljih rezultata upravo na lokalnim razinama. Želimo da MOST nakon ovih izbora bude još ozbiljnija lokalna priča. Za nas je ovo veliki izazov, a očekivanja su nam jako velika- rekao je Podoljnjak koji se nada kako će i u Velikoj Gorici MOST postati bitan politički čimbenik.

Podijeli