Novosti Sport Događanja

Plešani traže odgovore

21.03.2017. / Ivana Ćurić

Uoči današnjeg svečanog otvaranja novog terminala Zračne luke Franjo Tuđman sinoć su se u društvenom domu Pleso okupili građani ove gradske četvrti kako bi još jednom pokušali riješiti zagonetku hoće li imati direktan pristuo novom terminalu zračne luke i hoće li se prolaz iz Ulice Šandora Brešćenskog ka staroj zgradi zračne luke ikada otvoriti.

Odgovore na ova pitanja još uvijek nisu dobili te su, čak i uz bojazan da je sada za to možda i kasno, iz Inicijative predložili i prihvatili ideju da se o ovoj temi sazove tematska sjednica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice.

- Desetljećima je ta zračna luka Pleso kako ju oduvijek zovemo povezana s našim mjestom, fizički, ekonomski, zajedno smo rasli, razvijali se, a danas je situacija takva da ne znamo ništa. Ne znamo kako ćemo imati pristup, hoće li zaposlenici moći starom cestom na posao, ljudi su tamo radili, imali smo tu banku, poštu toga više nema sve se seli. Hoće li nam nešto što je ispred kućnog praga postati udaljeno 10-12 km, vrlo moguće. Cilj ovog skupa nije politiziranje, nekoga osuđivati, nabijati ili oduzimat političke poene, za nikog, protiv nikog, ovo je za građane Plesa i Velike Gorice - rekao je na početku skupa Vjeko Junković zamolivši sve okupljene da se priključe raspravi bez politiziranja.

Istaknuli su kako je Velika Gorica jako vezana za zračnu luku u više aspekta, no ne bude li moguć promet starom cestom do novog terminala, od svega toga više neće ostati ništa. Iz tog razloga kao glavni cilj jučerašnje tribine istaknuta je sljedeća želja i potreba Plešana:

-Tražimo od predsjednika Gradskog vijeća tematsku sjednicu samo s jednom temom, a to je spoj stare zgrade s novom, i pristupne ceste s Plesa i Velike Gorice prema novom terminalu i da na toj sjednici budu svi relevantni čimbenici i svi zainteresirani - složili su se Plešani.

Okupljeni Plešani izabrali su predstavnike koji će tražiti gradonačelnika da ih primi po ovim pitanjima, a ne pomogne li im Grad, ići će dalje. Inicijativu Pleso nije geto po tom pitanju predstavljat će Vjeko Junković, Rajka Plepelić, Marijan Kulaš i Zlatko Tiban.

Galerija slika

Pleso nije geto sazvao hitan sastanak Pleso nije geto sazvao hitan sastanak Pleso nije geto sazvao hitan sastanak Pleso nije geto sazvao hitan sastanak Pleso nije geto sazvao hitan sastanak Pleso nije geto sazvao hitan sastanak Pleso nije geto sazvao hitan sastanak Pleso nije geto sazvao hitan sastanak

Podijeli