Povežite se s nama

Vijesti

Lovci proslavili Uskrs gađanjem letećih meta i prigodnim domjenkom

Objavljeno

na

Članovi Lovačke udruge Trčka Novo Čiče proslavili su Uskrs druženjem na Uskrsni ponedjeljak na prostoru lovačke kuće i streljane u Bukevju. Druženje su otvorili gađajući leteće mete na streljani koja ima gabarite i licencu olimpijske streljane. Skupine od 6 lovaca su u jednoj seriji pucali na 5 streljačkih mjesta na 10 letećih meta (dva kruga), mijenjajući svaki put streljačko mjesto pomičući se u smjeru kazaljke na satu. Kako gađanje nije imalo natjecateljski karakter, nije bilo ograničenja i lovci su prema raspoloženju mogli pucati u nekoliko serija. Najprecizniji je bio Ervin Vujica koji je u jednoj od svoje tri serije imao maksimalni učinak – 10 pogođenih meta od 10 pokušaja, odličan je bio Ivan Đuran sa 9/10 i vrlo dobar Mario Đuran sa 8/10.

Stariji članovi Udruge zadovoljili su se igranjem belota uz neizostavno zadirkivanje i podbadanje, pogotovo u jednom meču u kojem je bolji par pobijedio u svih pet partija. Uskrsni lovački domjenak nije imao tipični lovački štih (jelo od divljači), nego klasični ribički. Predjelo je bilo pohana riba, a glavno jelo fiš paprikaš. Razgovaralo se, između ostalog, o lovnoj sezoni (otvorena 1. travnja), djelovanju Udruge i mogućem povećanju njenog članstva. Najzaposleniji lovac oko organizacije uskrsnog druženja bio je Milan Đuran.

Vijesti

Upoznajte se s udrugom koja educira i pruža podršku oboljelima od raka dojke

Udruga edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije u subotu od 9 do13 sati organizira Dane otvorenih vrata.

Objavljeno

na

Već više od dva desetljeća Udruga edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije stanovnicima županije ukazuje na važnost prevencije ranog otkrivanja raka dojke te ih educira o važnosti i načinu samopregleda.

Kako bi sa svojim radom i aktivnostima upoznale što veći broj građana, u subotu organiziraju Dane otvorenih vrata.

Posjetiti ih možete na adresi Zagrebačka 6, od 9 do 13 sati, gdje ćete moći saznati sve o ispravnom samopregledu dojki, ali i izmjeriti tlak i šećer u krvi.

Nastavite čitati

Sport

Sedam medalja za goričke karatiste: Sara Banović i Marina Čale najuspješnije u Sisku

Uz turnir u Sisku, ekipa iz Karate kluba Velika Gorica nastupila je i na 2. kolu karate lige u Zagrebu

Objavljeno

na

Ekipa Karate kluba Velika Gorica posljednja dva vikenda provela je na turnirima. Nastupili su na 2. kolu karate lige u Zagrebu te na turniru u Sisku.

– Zagrebačka karate liga je osnovana s ciljem pružanja što većeg broja mečeva mladim karatistima i karatisticama, što smo i mi prepoznali pa sudjelujemo na Zagrebačkoj karate ligi 2. godinu zaredom – ističu iz karate kluba te dodaju kako su nastupili s 24 natjecatelja od učenika U12 do juniora U18.

– Puno odličnih borbi su pružili naši puleni, te možemo reći da smo ponosni što smo nakon 2. kola na drugom mjestu u ukupnom poretku klubova po uspješnosti – dodaju iz kluba.

Foto: Karate klub Velika Gorica

Završno kolo bit će u listopadu, na kojem će ujedno biti proglašeni i pobjednici lige.

Na natjecanju u Sisku, ovaj gorički klub predstavljalo je pet natjecatelja koji su nastupili u 8 kategorija. Turnir je okupio 254 natjecatelja i 25 klubova, a goričke mlade nade osvojile su čak 7 medalja, od čega 2 zlata, 3 srebra i 2 bronce.

Najuspješnije su bile Sara Banović i Marina Čale osvojivši zlatne medalje u uzrastima učenica (U12) i ml. kadetkinja (U14).

Osim zlata, Sara je osvojila i srebro, a njezin klupski kolega Borna Miletović osvojio je također dvije medalje, srebro i broncu. Srebrni je bio još i Vito Miletović, a brončana Ena Lukačić.

Foto: Karate klub Velika Gorica

Nastavite čitati

Sport

Amaterski nogomet koji oduševljava i zaslužuje pažnju

Na velikom derbiju 1. ŽNL istok Lonja-Dubrava 1200 gledatelja!?

Objavljeno

na

Objavio/la

Tri 1. županijske lige (istok, zapad i jug) su trenutno posljednji rang (sedmi) našeg nogometa. Listajući današnje (četvrtak, 6. lipnja) Sportske novosti, potpisnik ovih redaka ostao je “paf”. Na velikom derbiju 1. ŽL istok na stadionu Vrbovca između Lonje i Dubrave Vrbovečke prema izvještaju, bilo je 1200 gledatelja! Utakmica je odlučivala tko će u viši rang, a završilo je 0-0. Za one koji bolje prate naš nogomet to je pomalo nevjerojatno, znajući kakva je posjeta mnogo jačim rangovima diljem Lijepe naše.

Nismo bili na prvenstvenoj utakmici u Novom Čiču između Dinamo Hidrela – Vatrogasac Kobilić 3-2 u 1. ŽL jug koja nije o ničem posebno odlučivala osim o lokalnom prestižu. Prema neslužbenim informacijama, gledatelja je bilo “samo” oko 150 ali..

Foto: Mato Paviša

Nogometni događaj je bio za sladokusce. Na sjevernom dijelu zapadne tribini smjestili su se organizirani navijači gostiju iz susjednog Kobilića, a na južnom domaći također vrlo bučni drukeri. Navijalo se čitavu utakmicu, bilo je bengalki i petardi, ali prema dogovoru s Upravom Hidrela niti jedna nije pala u teren. Bili su tu i transparenti, zastave, a bubnjevi su “radili” bez prestanka. Utakmica je bila vrlo zanimljiva jer su dinamovci dva puta vodili, a “vatrogasci” stizali to vodstvo. Na kraju Hidrel je zabio i treći gol za veliko slavlje.

Foto: Mato Paviša

Neizvjesna utakmica bila je vrlo korektna, a nakon dvoboja bilo je i zajedničkog druženja uz već poznati scenarij u amaterskom nogometu. Eto, obje spomenute utakmice amatera mogu biti putokaz za budućnost u najmasovnijem sportu.

Nastavite čitati

Sport

Festival VG-nogometa u Turopolju: Gorica dvaput bolja od Kurilovca na Leštantu

U finalu velikogoričkoga kupa kadeti Gorice bili su bolji od Kurilovca rezultatom 4-0, a istim ishodom završio je i sudar juniorskim momčad naša dva najbolja kluba

Objavljeno

na

Objavio/la

Ono najbolje što nudi Turopolje u kadetskom i juniorskom uzrastu u ovom trenutku okupilo se na malom nogometnom festivalu u Turopolju, jedinom selu u našem kraju koje to zapravo nije. Na terenu koji slovi za jedan od najljepših na velikogoričkom području, pogotovo kad je riječ o niželigaškom nogometu, na terenu okruženom šumom s dvije i prugom s treće strane, u finalu velikogoričkoga Kupa dvostruki okršaj odradili su HNK Gorica i NK Kurilovec.

Prvi su na teren izašli kadeti. Gorica, sedma momčad HNL-a za kadete ove sezone, predvođena trenerom Ivanom Parlovom, išla je na sjajne vršnjake iz Kurilovca, koji su ovog proljeća u 2. ligi Središte, dva ranga niže, zablistali s 15 pobjeda i dva remija u 17 odigranih utakmica. Na njihovoj klupi bio je Željko Radočaj, koji je klupu preuzeo zimus i uz sjajan posao u prvenstvu uspio tu momčad dovesti i do finala goričkoga kupa, nakon što je u polufinalu s uvjerljivih 7-2 pala Velika Mlaka. Gorica je, s druge strane, do završne utakmice stigla pobjedom 4-0 protiv Jelačića iz Vukovine.

Očekivalo se puno od ove utakmice, budući da su Kurilovčani pokazali zaista jako puno ovog proljeća, pa su na Udarniku vjerovali i da će moći parirati vršnjacima iz najvećega gradskoga kluba. Međutim, ispalo je da je razlika u rangovima ipak malo prevelika. Kadeti Gorice ipak su ove sezone igrali protiv Dinama, Hajduka, Osijeka, Rijeke i ostalih, dok su Kurilovčani svoje uspjehe postizali u okruženju u kojem su klubovi poput Zagreba, Ponikvi, Devetke, Jaruna… Koliko je to različit podražaj, koliko je lakše napredovati i razvijati se u najvišem rangu hrvatskog nogometa, najbolje je pokazalo konačnih 4-0 u korist Gorice. Strijelci su bili Petar Topić, Ante Bilobrk, Filip Bojić i Husein Sambuljević.

Kad su svoje odigrali kadeti, na redu su došli juniori. S jedne strane Goričani, koji su uspjeli osigurati ostanak u HNL-u, predvođeni bivšim kapetanom prve momčadi Igorom Čagaljem, koji su u polufinalu sa 6-0 bili bolji od Jelačića, a s druge ove sezone izvrsni Kurilovčani, prvaci 2. lige Središte, predvođeni Zvonkom Radošem, bivšim golmanom Rijeke, Šibenika, Radnika… I oni su u polufinalu slavili sa 6-0, i to protiv Bune, a njihovi argumenti za nadanje da mogu parirati Goričanima bili su još jači.

Međutim, ni to se nije ostvarilo u punoj mjeri. Nisu Kurilovčani bili loši, zaslužuju ti dečki sve pohvale, no i ovdje se vidjela razlika u rangovima, u kvaliteti. Uz to, igrači Kurilovca enormno su se potrošili u nedjelju, u lovu na posljednji bod koji im je bio potreban za ulazak u viši rang, a onda i u slavlju nakon što su u tome uspjeli. Završilo je također 4-0 u korist Gorice, čime je i u drugom susretu izbjegnuto iznenađenje. Pogotke su postizali Stjepan Kučić, Benjamin Dulčić, Fran Stunja i Matej Šop.

Ukupno gledano, bilo je jako lijepo vidjeti nadmetanje klinaca iz dva prijateljska, partnerska kluba, a Kurilovčanima je sasvim sigurno, unatoč porazima, jako dobro došlo odigrati ovakve utakmice i vidjeti gdje su u odnosu na društvo iz najvišeg ranga. Goričani su, pak, na najljepši mogući način završili još jednu uspješnu sezonu, u kojoj su ipak glavna priča ostali – pioniri.

Nastavite čitati

Sport

Nesreće i bizarnosti odvele do borbe za ostanak: ‘Kao da netko ima voodoo lutkicu…’

Nogometašice Gorice u prvom dijelu svoje prve prvoligaške sezone borile su se za ulazak u Ligu za prvaka, a onda su krenule nesreće i nevjerojatni pehovi. Deset igračica je otpalo iz raznih razloga i sad preostaje pokušati izboriti ostanak…

Objavljeno

na

Objavio/la

Jedna nevjerojatna sezona nogometašica Gorice, sezona s najmanje dva lica, polako ulazi u svoju završnicu, a bizarnosti uporno ne prestaju. U prvom dijelu prvenstva u kojem je ostalo odigrati još jedno kolo, u nedjelju protiv zagrebačkog Agrama, Goričanke su bile u ozbiljnoj borbi za mjesto među prve četiri ekipe prvenstva. Najljepša priča sezone, ugodno iznenađenje iz Velike Gorice… Tako su nekako u to vrijeme u svijetu ženskog nogometa opisivali ŽNK Goricu.

A onda su stvari počele kretati naopako…

– Prvo se, krajem listopada, na akciji reprezentacije teško ozlijedila Lucija Vunić, najveće ovosezonsko pojačanje. Pukli su joj križni ligamenti i sezona je za nju završila. Nakon toga, tijekom zimske stanke, od nogometa se oprostila Lucija Borovac, koja se odlučila posvetiti obvezama na fakultetu. Malo potom Anu Pavičić je napala nekakva bakterija u koljenu, zbog koje je također morala završiti sezonu. Zbog privatnih razloga nakon toga je odustala i Izabela Van Ass, još jedna bitna igračica, iz prvih 11 – nabraja trener Stefan Rajić, koji je već u tim trenucima postao svjestan da će drugi dio sezone biti puno teži nego prvi.

Iako, problemi su tek počeli.

– Sljedeća je nastradala Nika Tokić. I njoj su otišli križni ligamenti i tko zna kad će se vratiti. Najveći udarac do tad tek je slijedio, jer na jednoj utakmici kapetanica i najbolja igračica Perica Cicijelj nezgodno je pala na lakat, da bi joj ustanovili puknuće, zbog kojega je upitna možda i za prvi dio sljedeće sezone. Nakon toga, naša Kanađanka Vanessa Hansen odlučila je prihvatiti posao u domovini i vratila se u Kanadu. Malo zatim, dogodilo se i treće puknuće prednjih križnih ligamenata u sezoni, do daljnjeg je otpala i Helena Štimac – dalje nabraja niz nesreća trener Rajić, uz onaj reklami dodatak “ali to nije sve…”

– Valentina Vinetić otpala nam je zbog ozljede zgloba, liječnici su joj odmah rekli da će morati pauzirati najmanje dva mjeseca, čime je postala već deveta igračica na koju ne možemo računati. I onda, da zaokružimo na deset, ove nedjelje na operaciji slijepog crijeva završi Katarina Đukić, što znači da ni nje nema do početka sljedeće sezone.

I to je, konačno, kraj crnog niza. Nevjerojatnog, nezamislivog, zastrašujućeg…

– Gledajući početak sezone, od prvih 15 igračica u rotaciji, ostala nam je golmanica i tri igračice. Nevjerojatno. Baš smo pričali da sve ovo izgleda kao da postoji nekakva voodoo lutkica s kojom se netko grubo šali… Ostalo nas je ukupno 17, u što brojim i tri kadetkinje, koje su tu da popune broj, pri čemu je praktički nemoguće povezati bilo koju od tih ozljeda, odnosno situacija, nema tu nekog zajedničkog povoda i objašnjenja – govori Stefi Rajić.

U cijelom tom procesu, logično, i rezultat je patio, pa je Gorica od kandidata za Ligu za prvaka pala na pretposljednje mjesto i završila u kvalifikacijama za ostanak u ligi. Zadarski Donat već se oprostio od prvoligaškog društva, a Gorica će u njemu pokušati ostati u dvije utakmice protiv Koprivnice.

– Gledali smo ih i mogu vam reći da sam i dalje optimističan. Ne bude li nekakvih novih nesreća ili ozljeda, vjerujem da smo bolji od Koprivnice i da ćemo ostati u ligi. Imamo dobru ekipu oko terena, svi se jako trude i pokazuju da im je stalno, a u takvom okruženju je i lakše pronalaziti optimizam i motiv da se gura dalje – kaže trener Rajić.

Nakon što u nedjelju odrade zadnju utakmicu prvenstva, “izmasakrirane” Goričanke u srijedu će igrati prvu utakmicu kvalifikacija s Koprivnicom, a u sljedeću nedjelju na rasporedu je – polufinale kupa! To je relikt onog prvog dijela sezone, one potpuno drukčije situacije i puno jače ekipe od ove aktualne, ali jasno je da su šanse u ogledu s Dinamom i manje od minimalnih. I da će fokus biti na prvoj i drugoj utakmici s Koprivnicom, koja će se igrati tjedan dana nakon polufinala kupa.

Sezona će tako potrajati praktički sve do kalendarskog početka ljeta, a ostaje samo nadati se da će završiti happy endom. I da će se u Velikoj Gorici i dalje igrati prvoligaški ženski nogomet. Uz puno, puno više sreće, jer manje sreće nego ove sezone, realno, ni ne možeš imati…

Nastavite čitati

Reporter 437 - 23.05.2024.

Facebook

Izdvojeno