Novosti Sport Događanja

Publika u Buševcu upoznavala tradicijska glazbala

05.10.2017. / Ivana Ćurić

U Buševcu nikad ne nedostaje događanja, pa tako ni ove jeseni. Proteklog vikenda u Domu kulture održan je 15. međunarodni festival tradicijskih glazbala.

Na festivalu su ove godine nastupile su grupe iz Cipra, Rumunjske, Slovačke i Švedske, a iz Hrvatske su sudjelovali Trio Janči, Klub dobrih vibracija, domaćin OSS Buševec te sudionici seminara za gajdaše koji su nastupili kao Gajdaški orkestar.

Publika je tom prilikom mogla čuti razna glazbala europskih naroda među kojima su zasvirale gajde, lijerica, švedske gajde, slovačke gajde i razna slovačka puhača glazbala, cimbale, afričke bubnjeve, violine, a naravno i tamburice.

Nakon nedavnog obilježavanja 50 godina od izvedbe prve turopoljske svadbe, i glazbenog vikenda iza nas, 14. listopada slijedi još jedna manifestacija vrijedna posjeta, a to je Buševska kestenijada.

Galerija slika

Publika u Buševcu upoznavala tradicijska glazbala Publika u Buševcu upoznavala tradicijska glazbala Publika u Buševcu upoznavala tradicijska glazbala Publika u Buševcu upoznavala tradicijska glazbala Publika u Buševcu upoznavala tradicijska glazbala Publika u Buševcu upoznavala tradicijska glazbala

Podijeli