Novosti Sport Događanja

Pokazna vježba: Učenici evakuirani iz OŠ Novo Čiče

20.11.2017. / Ivana Ćurić

Učenici OŠ Novo Čiče sudjelovali su u pokaznoj vježbi evakuacije u slučaju požara u suradnji s članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novo Čiče.

U petak, 17. studenog, oglasio se protupožarni alarm i to je bio znak za evakuaciju učenika i osoblja iz škole u Novom Čiču. Naravno, radilo se o vježbi koja je za cilj imala pokazati učenicima i nastavnicima što i kako napraviti u slučaju požara, odnosno kako sigurno napustiti objekt i koje radnje poduzeti u skladu s Planom za evakuaciju i spašavanje.

-Nakon pokazne vježbe evakuacije slijedila je vježba gašenja požara zapaljive tekućine. Požar je bio na otvorenom prostoru i u kontroliranim uvjetima. Za taj dio BILI su zaduženi vatrogasci DVD-a Novo Čiče, koji su demonstrirali gašenje požara zapaljive tekućine uz pomoć ručnih PP aparata. U vježbi gašenja kontroliranog požara okušali su se svi zaposlenici škole, ali i većina učenika. Zadaća i cilj ove pokazne vježbe gašenja požara je upoznavanje i osposobljenost korištenja PP aparata za početno gašenje požara sve do dolaska vatrogasnih snaga ili do trenutka kad osobi koja gasi je ugroženo zdravlje i život-poručili su iz DVD-a Novo Čiče.

Na kraju svi aktivni sudionici vježbe iznijeli su svoja viđenja i zapažanja te dali uspješnu ocjenu izvedenih vježbi.

(foto: DVD Novo Čiče)

Galerija slika

Pokazna vježba: Učenici evakuirani iz OŠ Novo Čiče Pokazna vježba: Učenici evakuirani iz OŠ Novo Čiče Pokazna vježba: Učenici evakuirani iz OŠ Novo Čiče Pokazna vježba: Učenici evakuirani iz OŠ Novo Čiče Pokazna vježba: Učenici evakuirani iz OŠ Novo Čiče Pokazna vježba: Učenici evakuirani iz OŠ Novo Čiče Pokazna vježba: Učenici evakuirani iz OŠ Novo Čiče

Podijeli