Povežite se s nama

HOTNEWS

FOTO Traži se tvrtka koja će sanirati ovo veliko klizište u Kravarskom

Početak radova očekuje se u travnju

Objavljeno

na

Hrvatske ceste izradile su projektnu dokumentaciju za sanaciju klizišta u Kravarskom, koje se nalazi između 15. i 16. kilometra državne ceste 31. Ovih dana bit će raspisan natječaj za odabir izvođača.

Iz Općine Kravarsko kažu da se početak radova na sanaciji očekuje u travnju ove godine.

Foto: Općina Kravarsko

HOTNEWS

Ostavili kamion na cesti i pobjegli od gradskih komunalnih redara

Djelatnici Komunalnog redarstva Grada Velike Gorice krenuli u potjeru za kamionom za koji su pretpostavili da služi za ilegalno odlaganje otpada.

Objavljeno

na

Djelatnici Komunalnog redarstva Grada Velike Gorice danas su se našli u ne baš uobičajenoj situaciji. Zamijetivši kamion za koji su pretpostavili da služi za ilegalno odlaganje otpada krenuli su za njim.

Kada su shvatili da ih prati vozilo Komunalnog redarstva, vozač je zaustavio kamion na cesti, te zajedno sa suvozačem ostavio kamion i pobjegao.

Komunalno redarstvo provodi pojačane mjere nadzora na širem velikogoričkom području. Iako je broj ilegalnih odlagališta znatno smanjen zahvaljujući nizu poduzetih mjera još uvijek značajan problem predstavlja ilegalan dovoz otpada s područja Zagreba.

U tijeku je i postavljanje nadzornih kamera na više lokacija.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Mraclinci slave: Vidovi dani donose niz događanja, a biti će obilježeni druženjem, zajedništvom i veseljem

Program će trajati od nedjelje 9. do nedjelje 16. lipnja.

Objavljeno

na

Objavio/la

Velika osmodnevna fešta sprema se u Mraclinu! Povodom proslave Dana svetog Vida, inače zaštitnika ovog malog turopoljskog mjesta, pripremljen je program s niz kulturnih, zabavnih i sportskih događanja.

– Vidovi dani manifestacija su koja je započela na inicijativu uprave KUD-a Dučec 2006. godine i od tada svake godine bilježi sve veći broj posjetitelja iz Mraclina, cijelog Turopolja, ali i šire. U realizaciji manifestacije sudjeluju sve mraclinske udruge, koje na taj način obilježavaju spomen svetog Vida, zaštitnika Mraclina – ističu organizatori iz KUD-a Dučec.

Program će trajati od nedjelje 9. do nedjelje 16. lipnja, a kao i svake godine do sada, tako će i ovo XIX. izdanje manifestacije završiti nedjeljnim prošćejnem.

– Čeka vas vatrogasno natjecanje, izložba, kazališna predstava, tematska priča o mraclinskim šiclinima, promocija knjižice “Čardaci – mraclinska povijest i naslijeđe” s predstavljanjem novog 3d suvenira, nogometni turnir, zabavu na otvorenom, tamburaški i folklorni koncert – ističu iz Dučeca te pozivaju sve da im se pridruže jer ovi dani za Mraclin, Mraclince i sve prijatelje bit će obilježeni druženjem, zajedništvom i veseljem.

Nastavite čitati

HOTNEWS

FOTO Na kavu, u trgovinu ili utakmicu, sugrađani s invaliditetom ići će novim kombi vozilom

Ključeve vozila danas je ravnateljici goričkog Crvenog križa Renati Deak uručio gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Objavljeno

na

Objavio/la

Kako bi se našim sugrađanima s invaliditetom olakšao svakodnevni život, ali i poboljšala kvaliteta, Crveni križ Velika Gorica nabavio je novo kombi vozilo za prijevoz osoba s invaliditetom. Ključeve vozila danas je ravnateljici goričkog Crvenog križa Renati Deak uručio gradonačelnik Krešimir Ačkar.

– Naš program prijevoza osoba s invaliditetom pokrenut je još 2010. godine kada je i nabavljeno prvi kombi vozilo. Potom je idući kombi nabavljen 2019. godine kada je zaposlen još jedan vozač. Trenutno raspolažemo s dva takva vozila i zaposlena su dva vozača – kaže Deak i dodaje kako je zbog dotrajalosti vozila iz 2010. godine, Gradu Velikoj Gorici predloženo da se ide u nabavu novog vozila.

– Vozilo je stiglo u veljači. Trebali smo ga još doraditi, odnosno prilagoditi osobama s invaliditetom. Ugradile su se šine i stavila se rampa, a ubacili smo i zadnji red sjedala kako bi naši sportaši s invaliditetom mogli koristiti vozilo za prijevoz na natjecanja. To nas je još koštalo oko 13 200 eura – ističe ravnateljica.

06.06.2024. – Primopredaja novog kombi vozila za prijevoz osoba s invaliditetom Crvenom križu Velika Gorica – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Kako kažu iz goričkog Crvenog križa potrebe su za ovom uslugom velike, a oba kombija popunjena su svaki dan. Prema pravilniku prijevoz mogu koristiti sugrađani u kolicima ili oni koji imaju 60 posto oštećenja donjih ekstremiteta.

– Ljudi se samo trebaju dva ili tri dana prije javiti, a mogu ga koristit dva puta tjedno. Prijevoz se može koristiti za odlazak u bolnicu, ali i u trgovinu, na piće, utakmicu ili bilo koju manifestaciju. Što god žele u svom svakodnevnom životu – naglašava ravnateljica Deak.

06.06.2024. – Primopredaja novog kombi vozila za prijevoz osoba s invaliditetom Crvenom križu Velika Gorica – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Inače, vrijednost novog vozila je 75 tisuća eura, a sredstva za nabavu kombija osigurao je Grad Velika Gorica.

– Novo, modernije i sigurnije vozilo koristit će našim sugrađanima s invaliditetom u njihovom svakodnevnom životu i za sve njihove potrebe. Hvala našem Crvenom križu, djelatnicima i ravnateljici koji već toliko godina nesebično i empatično rade s najugroženijom skupinom naših sugrađana. Nastavite i dalje raditi jednako dobro i entuzijastično – poručio je gradonačelnik Ačkar.

06.06.2024. – Primopredaja novog kombi vozila za prijevoz osoba s invaliditetom Crvenom križu Velika Gorica – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Nastavite čitati

HOTNEWS

Gospodarenje otpadom tema konferencije i radionice u Poduzetničkom inkubatoru, u tijeku su prijave za sudjelovanje

Bit će govora o projektu novog Reciklažnog dvorišta Velika Gorica, zbrinjavanju azbestnog otpada, ali i o najboljim praksama za smanjenje otpada od hrane.

Objavljeno

na

Grad Velika Gorica i trgovačko društvo VG Čistoća d.o.o 13. lipnja 2024. godine, organiziraju konferenciju i radionicu na temu gospodarenja otpadom. Sve će se odvijati u zgradi novog Poduzetničkog inkubatora u Velikoj Gorici na adresi Podložnica 6.

Konferencija pod nazivom “Novi sustav gospodarenja otpadom Grada Velike Gorice” počinje u 15,00 sati, a na kojoj će biti predstavljeni aktualni projekti i inicijative u području gospodarenja otpadom, s posebnim naglaskom na projekt izgradnje i opremanja novog Reciklažnog dvorišta Velika Gorica te zbrinjavanja otpada koji sadrži azbest.

default

– Pozivaju se svi zainteresirani građani da se pridruže ovoj važnoj konferenciji kako bi saznali više o najnovijim trendovima i praksama u području gospodarenja otpadom u Velikoj Gorici te sudjelovali u raspravi s predstavnicima Grada i komunalnog društva VG Čistoća d.o.o. – naglašavaju organizatori.

Za sudjelovanje na konferenciji možete se prijaviti ovdje. 

Osim konferencije, Grad Velika Gorica u suradnji s Razvojnom agencijom Grada Velike Gorice – VE-GO-RA i VG Čistoćom, u sklopu projekta CITIES FOOD2030 sufinanciranog iz programa Obzor2020 Europske unije, organizira i specijaliziranu radionicu za poduzetnike pod nazivom “Kako postupati s otpadom od hrane: Prilike za poduzetnike”.

Radionica će se održati istoga dana, 13. lipnja 2024. godine, s ciljem educiranja poduzetnika o najboljim praksama za smanjenje otpada od hrane, mogućnostima recikliranja i ponovne uporabe te ekonomskim prednostima odgovornog gospodarenja otpadom od hrane. Radionica će se također održati u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Velika Gorica, s početkom u 10:00 sati.

Za sudjelovanje na radionici možete se prijaviti ovdje. 

– Ne propustite priliku sudjelovati u događanjima koja će vam pružiti korisne informacije, priliku za umrežavanje i razmjenu iskustava s drugim sudionicima – pozivaju organizatori.

Program radionice

9:30 – 10:00 Okupljanje sudionika
10:00 – 10:10 Pozdrav sudionicima
10:10 – 10:15 Video prezentacija novog sustava gospodarenja otpadom Grada Velike Gorice
10:15 – 10:30 Gospodarenje komunalnim otpadom
10:30 – 11:00 Elektromehanički uređaji za obradu kuhinjskog otpada
11:00 – 11:45 Pauza za kavu
11:45 – 12:00 Usluga sakupljanja biootpada iz kuhinja i kantina
12:00 – 12:15 Završna riječ organizatora
12:15 – 13:00 Ručak za sudionike

Program konferencije

15:00 – 15:15 Prijava sudionika
15:15 – 15:20 Pozdrav sudionicima gradonačelnika Krešimira Ačkara
15:20 – 15:40 VG Čistoća – plan razvoja poduzeća u novim uvjetima gospodarenja otpadom
(predsjednik Uprave VG Čistoće Ivan Rak)
15:40 – 15:50 Novo Reciklažno dvorište Velika Gorica (Gordana Mikulčić Krnjaja)
15:50 – 16:00 Sprječavanje ilegalnog odlaganja otpada (Komunalno redarstvo Grada Velike Gorice)
16:00 – 16:15 Pauza za kavu
16:15 – 16:30 Gospodarenje komunalnim otpadom (prof.dr.sc. Sanja Kalambura)
16:30 – 16:45 Rezultati novog sustava gospodarenja otpadom Grada Velike Gorice (Marijan Galović)
16:45 – 17:00 Planirane građevine za gospodarenje otpadom, zbrinjavanje otpadnog azbesta
(Marko Ružić)
17:15 – 18:00 Predstavljanje novog Reciklažnog dvorišta V. Gorica u Kurilovcu (prijevoz autobusom na lokaciju), zakuska za uzvanike, prikupljanje anketnih upitnika od sudionika

Nastavite čitati

HOTNEWS

Provalio u kuću u Obrezini i ukrao novac i nakit u vrijednosti nekoliko tisuća eura

Sve se odvijalo usred bijela dana.

Objavljeno

na

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je kako je jučer nepoznati počinitelj provalio u obiteljsku kuću 48-godišnjaka u Obrezini. Sve se odvijalo usred bijela dana, između 10 i 13 sati kako navode iz policije, a ukrao je novac i nakit.

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća eura.

Nastavite čitati

Reporter 437 - 23.05.2024.

Facebook

Izdvojeno