Novosti Sport Događanja

Extra vikend u Velikoj Gorici

10.05.2018. / Petar Brnada

Pred Velikogoričanima je iznimno sadržajan vikend koji obiluje raznim događanjima, od sportsko-rekreacijskih priredbi, biciklijade, utakmice HNK Gorica za potvrdu prolaska u 1. HNL pa sve do ludih noćnih provoda uz turbo folk.

Dani Lukavca

Dani Lukavca i ove godine obilježit će se kroz razna društvena događanja koja će započeti u petak, 11. svibnja, a potrajat će sve do nedjelje, 13. svibnja. Za organizaciju su se pobrinule mjesne udruge među kojima su i Mjesni odbor, KUD Stari grad Lukavec i DVD Lukavec, a sve će započeti u petak Danom otvorenih vrata DVD-a Lukavec kada će mjesni vatrogasci ispred vatrogasnog doma pokazati svoju logistiku i upoznati posjetitelje s radom svoga društva.

Subota počinje sportskim igrama u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata na Sportskom centru Sedmak. Istog dana slijedi sveta misa i procesija povodom blagdana Majke Božje Fatimske u 19:30 sati. U nedjelju u 12 sati položit će se vijenci kod spomenika poginulim Lukavčanima, a u 12:30 sati slijedi svečana sjednica Mjesnog odbora Lukavec i domjenak za sve mještane.

Gastro- etno biciklijada

U Etno naselju Novo Čiče u nedjelju, 13. svibnja, startat će gastro-etno biciklijada, rekreativna vožnja Turopoljem duljine 24 kilometra. Biciklijada će proći rutom Novo Čiče – Lazina Čička – Črnkovec- Lekneno-Strmec Bukevski- Obed-Bukevje- Čret Posavski –Ribnica – Jagodno – Novo Čiče, a krenut će i završiti u Etno naselju.

Gastro- etno biciklijada kreće u 13 sati, a predviđeno vrijeme vožnje je sat i 40 minuta nakon čega u Etno naselju slijedi zajedničko druženje svih sudionika uz gastronomsku ponudu, razgledavanje Etno naselja i zabavu.

Drugo izdanje Rekreatura

U parku dr. Franje Tuđmana u subotu će se održati još jedna sportska manifestacija- drugo izdanje sportsko-rekreacijske priredbe Rekreatur kojom će se obilježiti Svjetski dan kretanja.

Tako sve zainteresirane Velikogoričane i njihove goste očekuje veliki broj aktivnosti, od odbojke, badmintona, speedmintona, australskog nogometa, biciklizma i borilačkih sportova (Krav Maga, Jiu Jitsu) pa sve do 'šašavog' poligona, stijene za penjanje, ljudskog stolnog nogometa, povlačenja konopa, sportskog plesa, mini tenisa i brojnih ostalih aktivnosti koje se mogu prakticirati na otvorenom prostoru.

Veliko druženje iza POUVG-a započinje u 10 sati, a trajat će sve do večernjih sati. Čitava manifestacija i ove je godine humanitarnog karaktera, a na vama je da povedete svoje klince i dan provedete na otvorenom uz rekreaciju i ugodno druženje.

HNK Gorica za prolazak u 1. HNL

Nogometaši Gorice pobjedom protiv Dugopolja u srijedu su preuzeli vrh 2. HNL, pa tako sada u ogledu protiv Šibenika imaju priliku potvrditi prolazak u 1. HNL.

No Goričani uz, vjerujemo prolazak u 1. HNL, imaju još jedan razlog za slavlje. Naime, s obzirom da je druga ekipa Dinama doživjela i treći uzastopni poraz i tako Gorici dva kola prije kraja natjecanja omogućila tri boda viška na vrhu poretka, naši nogometaši sada u posljednja dva kola mogu ugrabiti i trofej prvaka Druge HNL.

Utakmica sa Šibenikom na rasporedu je u nedjelju u 17:30 sati (osim ako HNTV ne promijeni termin zbog izravnog prijenosa). Goričanima je potreban samo jedan bod kako bi se i teoretski osigurao ulazak u Prvu ligu, ali i nastavila borba za prvaka 2. HNL.

Koncerti Indire Radić i Esada Merulić

Ljubitelje narodne i zabavne glazbe u petak i u nedjelju očekuju veliki koncerti dobro poznatih izvođača, Indire Radić i Esada Merulića.

U velikogoričkom Clubu 100 Indira Radić nastupit će po prvi puta, a uz njene hitove Tetovaža, Lopov, Zmaj, Rodni kraj, Bio si mi drag i mnoge druge možete zapjevati u petak od 22 sata.

Na Udarniku će u nedjelju po prvi puta u Hrvatskoj koncert održati pjevač Esad Merulić. Kao gosti pridružit će mu se dečki iz benda "NOĆNI ŽIVOT" sa svojim hitovima "Hercegovka iz Mostara" i "Suzne oči Katarine", a koncert u Kurilovcu započinje u 20 sati.

Podijeli