Novosti Sport Događanja

U Kobiliću i Brezovici proslavljena Gospa Karmelska

23.07.2018. / Ivana Ćurić

Blagdan majke Božje Karmelske jučer je obilježen misnim slavljima u Brezovici i Kobiliću.

Kod kapelice u Kobiliću koja nosi ime Gospe Karmelske tradicionalno su se okupili Velikogoričani, ponajviše oni iz Kobilića, koji su prisustvovali svetoj misi na otvorenom. Svetu misu predslavio je župnik Norbert Ivan Koprivec, pjevanje je su animirali sami vjernici uz instrumentalnu pratnju Krešimira Starčevića, a sve su uveličale svojom prisutnošću i povijesne postrojbe.



Uz Turopoljski banderij na misi u Kobiliću, i druženju koje je kasnije uslijedilo, pridružili su se pripadnici Svetonedeljske garde, zatim Povijesna postrojba Alapić iz Mičevca, Samoborska narodna garda i 10. satnija Ivanić.



U propovijedi u Kobiliću vlč. Koprivec naglasio je da iako ovdje nije Karmel, Goričani su došli na svetu misu koja je vrhunac vjerničkog slavlja i vjere kojom se slavi Božja riječ i Kristova žrtva te da se od Krista, dobrog pastira, i učimo.

-Biti Kristov učenik znači biti Kristov pastir,koji će moliti i raditi, ali i znati odmoriti. Slušajmo Isusa da se ne izgubimo u svijetu u kojem mnogi danas žive jednostrano, napeti,u stalnom stresu, vođeni mišlju da idu sve više i dalje, sve brže, i na kraju kad čovjek dođe do točke ispraznosti ine vidi što je bitno činiti u životu. I danas kad pogledamo ovaj svijet, tu u našoj Velikoj Gorici, evo mnogi trče i žure pa i nedjeljom, a zapravo kamo? Svi smo pozvani slijediti istinskog pastira i učiti se od njega da bi prepoznavali što je vrijedno i što je bitno da u tome živimo. Kao što nam je Isus kazao nema veće ljubavi od ove, da tko svoj život položi za prijatelje...I mi smo u trci vremenom, žurimo i kažemo nemamo vremena...pitajmo se gdje smo, gdje stojimo, što je s našom dušom i životom? Sve nas može zahvatiti ovaj duh vremena, čežnja za moći, karijerom, novcem i bogatstvom, a čovjek se onda gubi, gubi sebe jer se bavi svačime, a ne onim bitnim. Spasenje nam je darovano da ga prihvaćamo i slijedimo Gospodina kao to kao što su slijedili učenici i mnogi kroz povijest- kazao je vlč. Koprivec i pozvao okupljene vjernike da proslava Majke Božje Karmelske jača u njihovoj vjeri kako bi ju očuvaju i da po vjeri žive te ju svjedoče svojim životima.



-Bog ne očekuje od nas duhovne vratolomije, ne očekuje da moramo stalno moliti, ali ni da stalno radimo, zahtjeva da sve stavimo na pravo mjesto, Boga na mjesto koje mu pripada, da nam bude prvi na početku svakog dana, u svakoj nedjeljnoj misi, pa zatim naši bližnji , da gradimo dobre međuljudske odnose, da potražimo Boga u svakodnevici, da budemo s njime, da nas on hrani i da svijetom pronosimo tu ljubav jer to je naše poslanje-zaključio je župnik.



Slavlje u Brezovici

Vjernici župe Pohoda Blažene Djevice Marije nedjeljno jutro proveli su u brezovičkom Karmelu na misnom slavlju kojeg je predvodio kapelan vukovinske župe, velečasni Marko Čolak.

Slavlje je svojim pjevanjem uljepšao Ženski župni zbor iz Mraclina predvođen dugogodišnjim vođom maestrom Vladimirom Cvetnićem – Milekom, i banderij Plemenite opčine Turopoljske.
Misa u Brezovici bila je prilika da se čestita imendan časnoj majci Ilijani, inače iz Mraclina.


Poslije svete mise, manirom odličnog domaćina, časne sestre su sve prisutne počastile pićem, sokovima i autohtonim kolačima koji se mogu samo ovdje pronaći.

(foto: Brezovica-Mraclin.hr/Kobilić: VGdanas)

Galerija slika

U Kobiliću i Brezovici proslavljena Gospa Karmelska U Kobiliću i Brezovici proslavljena Gospa Karmelska U Kobiliću i Brezovici proslavljena Gospa Karmelska U Kobiliću i Brezovici proslavljena Gospa Karmelska U Kobiliću i Brezovici proslavljena Gospa Karmelska U Kobiliću i Brezovici proslavljena Gospa Karmelska U Kobiliću i Brezovici proslavljena Gospa Karmelska U Kobiliću i Brezovici proslavljena Gospa Karmelska U Kobiliću i Brezovici proslavljena Gospa Karmelska U Kobiliću i Brezovici proslavljena Gospa Karmelska U Kobiliću i Brezovici proslavljena Gospa Karmelska U Kobiliću i Brezovici proslavljena Gospa Karmelska U Kobiliću i Brezovici proslavljena Gospa Karmelska U Kobiliću i Brezovici proslavljena Gospa Karmelska U Kobiliću i Brezovici proslavljena Gospa Karmelska U Kobiliću i Brezovici proslavljena Gospa Karmelska U Kobiliću i Brezovici proslavljena Gospa Karmelska U Kobiliću i Brezovici proslavljena Gospa Karmelska U Kobiliću i Brezovici proslavljena Gospa Karmelska U Kobiliću i Brezovici proslavljena Gospa Karmelska U Kobiliću i Brezovici proslavljena Gospa Karmelska U Kobiliću i Brezovici proslavljena Gospa Karmelska U Kobiliću i Brezovici proslavljena Gospa Karmelska U Kobiliću i Brezovici proslavljena Gospa Karmelska U Kobiliću i Brezovici proslavljena Gospa Karmelska

Podijeli