Novosti Sport Događanja

Mladi Velikogoričanin u milijunskom transferu prešao iz Dinama u Monaco!

31.08.2018. / Damir Žbulj

David Čolina, mladi 18-godišnji Velikogoričanin, u milijunskom je transferu napustio zagrebački Dinamo i prešao u redove Monaca.

Izuzetno talentirani i perspektivni lijevi bek svoju je nogometnu karijeru počeo u Gorici i Hrvatskom dragovoljcu, no, već je s devet godina prešao u Dinamo, gdje je razvio svoj potencijal, iako za seniorsku ekipu aktualnih hrvatskih prvaka nije odigrao niti samo jedan službeni susret.

Čolina je i mladi hrvatski nogometni reprezentativac, koji je za U-17 selekciju već upisao 23 nastupa te je postigao i jedan pogodak.

Potpisao je ugovor na tri godine, a Dinamo je na ovoj prodaji, prema neslužbenim informacijama, zaradio više od milijun eura.

David je svojevremeno izjavio kako mu je san jednog dana zaigrati u Premiershipu, kako mu je igrački uzor Marcelo iz madridskog Reala. Istaknuo je kako od hrvatski reprezentativaca najviše voli Luku Modrića, ali i kako navija za Barcelonu, a ne za Real.

"Brz sam, prodoran, ofenzivan i kažu da sam moderni bek kakvi se sada traže," jednom je prilikom istaknuo Čolina.

Iskustvo će velikogorički nogometaš za početak skupljati u mladoj momčadi Monaca, trofejnog kluba iz Monte Carla. (Foto: asmonaco.com)

Podijeli