Novosti Sport Događanja

Preminuo prvi gradonačelnik Velike Gorice

31.08.2018. / Juraj Odrčić

Prvi gradonačelnik Grada Velike Gorice, g. Josip Bobesić, preminuo je danas u svojoj 75. godini života, javila je obitelj Bobesić.

Dužnost gradonačelnika nakon osnutka Grada Velike Gorice počeo je obnašati 29. studenoga 1995. godine, a na njoj je ostao do veljače 1997. godine te se tako upisao kao prvi od devet gradonačelnika u kratkoj povijesti postojanja Grada Velike Gorice. U povodu 20. obljetnice od osnutka Grada ispričao nam je sljedeće riječi.

- Kad sam ja bio gradonačelnik nije bilo baš lagano, bilo je to teško razdoblje, ali ja sam se trudio da svoju dužnost obavim što bolje. Radio sam za dobrobit svojih sugrađana i ponosam sam na to razdoblje, jer sam to radio s voljom. Ne znam što bih izdvojio, jer su to bile prve godine da je Grad bio ustrojen zbog čega nam je u početku bilo dosta teško. Borili smo se sa svakojakim nedaćama i mislim da smo odradili sve što je bilo u našoj moći. Moja vrata nikada nikome nisu bila zatvorena, zbog čega sam kod ljudi ostao priznat i cijenjen i nakon tih gradonačelničkih godina - kazao je gradonačelnik Bobesić.

Knjiga žalosti otvorena je u prizemlju zgrade gradske uprave danas do 20 sati, sutra i u ponedjeljak od 7:30 do 15:30. U Knjigu žalosti svoj posljednji pozdrav Josipu Bobesiću upisali su gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i predsjednik Gradskog vijeća Neven Karas.

- Poštovani Josipe, ostat ćete zapamćeni kao pravi turopoljski muž, kao čovjek koji je neizmjerno volio svoje Turopolje, svoj rodni zavičaj i svoj kaj. Ostat ćete zapamćeni kao prvi gradonačelnik Grada Velike Gorice, kao čovjek koji je stvarao temelje našeg današnjeg prosperiteta. Neka vam je laka hrvatska zemljica koju ste toliko voljeli - zapisao je gradonačelnik Barišić.

- Dragi prijatelju bio si prvi gradonačelnik Grada Velike Gorice, bio si predsjednik Gradskog vijeća Grada Velike Gorice, bio si veliki Turopoljac i veliki Goričan, ali nadasve si bio veliki prijatelj. Hvala ti na svemu što si me naučio, na svakom zajedničkom trenutku kad smo se družili i na svemu što si meni, našem zajedničkom društvu i našoj Gorici pružio. Laka ti bila ova naša gorička zemlja koju si toliko volio – upisao je Neven Karas, predsjednik Gradskog vijeća.

Sahrana gradonačelnika g. Bobesića će se održati u ponedjeljak 3. rujna 15 sati u Vukovini.

 

Podijeli