Novosti Sport Događanja

Odobrena sredstva za obnovu OŠ Vukovina

31.08.2018. / Juraj Odrčić

Nova školska godina je pred vratima, a iako su radovi po matičnim i područnim školama završili stigla je i vijest kako će u kompletnu obnovu još jedna matična škola - ona u Vukovini.

I ovoga ljeta poboljšavali su se materijalni uvjeti u goričkim školama kako bi profesori i učenici imali što bolje uvjete za rad. Najveće radove po školama pobrojao nam je zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar, a iz njih proizlazi da je radova bilo u gotovo svim školama.

U Eugenu Kumičiću radovi su bili na toplinskim stanicama, a trenutno je u izgradnji pješački prijelaz kojim će djeca sigurno moći doći do škole. U Habdeliću će nakon 28 godina djeca konačno imati topli obrok jer je izgrađena kuhinja. Susjedna škola Eugena Kvaternika ima obnovljenu knjižnicu i informatičku dvoranu, a u tijeku su građevinski radovi na dogradnji još jedne učionice za strane jezike. U Ščitarjevu su uređeni parketi, pokrečeni zidovi i uređeni smetlarnici, u Velikoj Mlaki uređene su prometne površine za veću sigurnost djece oko škole, u područnoj školi u Donjoj Lomnici uređena je sportska dvorana, a u Rakitovcu i Buševcu obnavljena je stolarija.

I dok se radovi na goričkim školama privode kraju stigla je i potvrda da će sljedećega ljeta u kompletnu obnovu i Osnovna škola Vukovina.

- Dobili smo potvrdu za Osnovnu školu Vukovina da su nam odobrena sredstva za energetsku obnovu cijele škole, povukli smo 3,8 milijuna kuna od potrebnih 8,5 milijuna kuna, s kojima će se promijeniti kompletna stolarija te staviti fasada - rekao je Ačkar.

Po uzoru na projekt OŠ Vukovina izrađen je i projekt obnove Osnovne škole Nikole Hribara koji se isto tako prijavljuje na sufinanciranje, a cilj je sve objekte starije od 20 godina u potpunosti obnoviti kroz programe energetske obnove.

- U našim školama želimo materijalne uvjete poboljšati i provesti informatizaciju s pametnim pločama, e-imenicima, tabletima za učenike i u svakom segmentu predvoditi u digitalizaciji - dodao je Ačkar, a zamjenik ističe kako u budućnosti žele proširiti programe produženog boravka i na područne škole.

Zamjenik Ačkar ističe da statistike govore kako nakon Zagreba upravo Velika Gorica najviše ulaže u školstvo.

- Prošle godine smo osigurali jednosmjensku nastavu u Lukavcu, Dubrancu i to je standard kojemu težimo. Nastavljamo s tzv. besplatnim udžbenicima za sve osnovnoškolce i srednjoškolce, drugi gradovi imaju politiku da daju smo osnovne komplete, mi dajemo i izborne predmete i radne bilježnice - rekao nam je Ačkar dodavši kako će i ove godine svako dijete koje ima potrebu za time imati i osobnoga asistenta za pomoć u nastavi.

Podijeli