Novosti Sport Događanja

Školsko zvono za 721 prvašića

03.09.2018. / Ivana Ćurić

S današnjim danom u cjeloj Hrvatskoj u školske klupe sjeda pola milijuna učenika. Poseban je prvi dan škole za one koji su tek na početku svog osnovnoškolskog obrazovanja. Na području Velike Gorice u učionicama svoje je mjesto pronašao i 721 prvašić.

-Prvi dan škole prigoda je da našim prvašićima i ostalim školarcima zaželimo sretnu i uspješnu školsku godinu. I ove godine značajna sredstva investirali smo u uređenje i opremanje velikogoričkih škola, među kojima posebno treba spomenuti OŠ “Jurja Habdelića” koja je nakon gotovo pola stoljeća postojanja dobila blagovaonicu s kuhinjom-poručio je gradonačelnik Dražen Barišić koji je jutros sretno školovanje zaželio učenicima prvih razreda u OŠ Jurja Habdelića gdje od jutros radi nova školska kuhinja.

Prvašići su dočekani u svim školama uz priredbe kako im početak školske godine bio što opušteniji te kako bi se upoznali s novom okolinom bez straha.

Osnovna škola Vukovina ove je godine upisala 85 učenika u pet razreda. Nakon školske priredbe u velikom holu svoje prvašiće u 1. a i 1.b razred uvele su danas učiteljice Ana Grljević i Ivana Kajganić. U Područnoj školi Rakitovec devetu generaciju đaka dočekao je učitelj Miroslav Grahovac, u PŠ Buševec dobrodošlicu prvacima poželjela je učiteljica Ana Šestak , a u PŠ Mraclin Kata Jolić.



-Ove godine upisali smo pet učenika manje nego lani, ali kad gledamo koliko je učenika sadašnjih petih i šestih razreda imamo po 75 učenika što je dosta dobro. Došlo nam je još četvero novih učenika iz Zagreba i Velike Gorice i veseli nas početak nove školske godine. Imali smo radove u Buševcu i Rakitovcu gdje smo mijenjali stolariju, a u Buševcu su novi prozori zamijenili one stare 40 godina. Nastojimo raditi na podizanju standarda učenika i učitelja kako bi i objekti bili na razini za današnje vrijeme. Sve škole imaju pametne ploče ,imamo pametne ekrane, kupili smo još jedan, još ćemo ih nabaviti da što lakše djeci približimo djeci nastavu-rekao nam je ravnatelj Damir Bedić.



Na brojnim pješačkim prijelazima u blizini osnovnih i područnih škola prvog tjedna dežurat će i vatrogasci kako bi pomogli mališanima u snalaženju u prometu.

-Apeliramo roditelje da pripaze u prvom tjednu na djecu u prometu te pozivamo sve vozače na oprez, dok se djeca ne priviknu i nadamo se da će sve biti u najboljem redu. Prva dva tjedna su najosjetljivija dok prvašići ne steknu samopouzdanje, pa će vatrogasci ovaj tjedan dežurati na pješačkim prijelazima u blizini škola-dodao je ravnatelj Bedić.



Prvašići, vidno uzbuđeni zbog prvog dana škole, sa zanimanjem su prolistali i udžbenike koji su ih dočekali na klupama, a od sutra kreću s učenjem i najljepšim dobom života, onim đačkim.

Galerija slika

Školsko zvono za 721 prvašića Školsko zvono za 721 prvašića Školsko zvono za 721 prvašića Školsko zvono za 721 prvašića Školsko zvono za 721 prvašića Školsko zvono za 721 prvašića Školsko zvono za 721 prvašića Školsko zvono za 721 prvašića Školsko zvono za 721 prvašića Školsko zvono za 721 prvašića Školsko zvono za 721 prvašića Školsko zvono za 721 prvašića Školsko zvono za 721 prvašića Školsko zvono za 721 prvašića Školsko zvono za 721 prvašića Školsko zvono za 721 prvašića Školsko zvono za 721 prvašića Školsko zvono za 721 prvašića Školsko zvono za 721 prvašića Školsko zvono za 721 prvašića Školsko zvono za 721 prvašića Školsko zvono za 721 prvašića Školsko zvono za 721 prvašića Školsko zvono za 721 prvašića Školsko zvono za 721 prvašića Školsko zvono za 721 prvašića Školsko zvono za 721 prvašića Školsko zvono za 721 prvašića Školsko zvono za 721 prvašića

Podijeli