Povežite se s nama

Vijesti

FOTO VIJEST Uskoro otvorenje novog kružnog toka

U tijeku su asfaltiranje i hortikulturno uređenje objekta

Objavljeno

na

Gradonačelnik Dražen Barišić na svom službenom Facebook profilu najavio je otvaranje novog rotora.

„Radovi na novom gradskom kružnom toku ušli su u završnu fazu. U tijeku su asfaltiranje i hortikulturno uređenje objekta. Kružni tok će od idućeg tjedna biti otvoren za promet. Zahvaljujem svim sugrađanima na strpljenju i razumijevanju“, poručio je gradonačelnik.

Vijesti

Ukrao motorne pile, agregat, felge i gume iz vikendice na Krušaku

Šteta je oko 3 tisuće eura.

Objavljeno

na

Vikendica u Krušaku našla se na meti lopova. Nepoznati počinitelj provalio je u vikend kuću 60-godišnjaka u nekom periodu od 23. do 25. svibnja.

Kako bi ušao u vikendicu, svom snagom otvorio je i iz kućišta izbacio klizna balkonska vrata. Potom je ušao u vikendicu te pretražio sve prostorije da bi na kraju iz podruma ukrao četiri motorne pile i benzinski agregat, dvije čelične felge i auto gume.

Šeta je poprilično velika i iznosi oko 3 tisuće eura.

Nastavite čitati

Vijesti

Iz kombija parkiranog u Kolarevoj ukraden alat

Provala i krađa dogodile su se usred bijela dana.

Objavljeno

na

Krajem svibnja, točnije 25. dana u mjesecu, usred bijela dana provaljeno je u vozilo na parkiralištu u Ulici Slavka Kolara 33. Naime, nepoznati počinitelj ‘operirao’ je od 12 do 18:40 sati, kada je prišao kombi vozilu marke Volkswagen.

Tom prilikom polomio je bravicu na bočnim vratima teretnog automobila te iz njega ukrao dvije aku i jednu električnu bušilicu. Šteta je oko 600 eura.

 

Nastavite čitati

Sport

Velimirovo vrijeme sreće: Između svjetskog srebra i Pariza čeka ga – vjenčanje!

Gradonačelnik Krešimir Ačkar primio je Velimira Šandora u prostorijama gradske uprave nakon svjetskog srebra iz Japana. Pred njim su pripreme za Pariz, ali i neki važni životni događaji…

Objavljeno

na

Objavio/la

Na točno 15 dana udaljenosti od jednog od najvećih uspjeha u njegovoj sportskoj karijeri, srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u japanskom Kobeu, Velimir Šandor (38) ponovno je bio u poznatom okruženju. U prostorijama gradske uprave primio ga je gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima, a sve skupa izgledalo je kao novo druženje starih prijatelja.

– Ne znam ni sam koliko sam puta već dolazio na ovakve prijeme od 2015. do danas, ali svaki put mi je jako drago doći, biti dio ovoga – rekao je Velimir, “naoružan” srebrnom medaljom, koju je rado prošetao po svome gradu.

Već su se polako slagali dogovori i za neki novi prijem, kojeg očekujemo nakon povratka s Olimpijskih igara u Parizu, ali prije svega je trebalo sažeti dojmove ovog, recentnog uspjeha.

– Velimire, uvijek iznova dokazuješ da pomičeš granice i da svim osobama s invaliditetom daješ dodatni životni poticaj, koji se ničime ne može kupiti, nadomjestiti, nadoknaditi. To što ti činiš je nešto nevjerojatno, nešto fenomenalno, toliko pozitivno, s utjecajem na sve ostale ljude. Mogu ti reći samo hvala na tome, izuzetno smo ponosni što si dio naše zajednice. Ti nas ne prezentiraš samo u nacionalnim i europskim, nego i svjetskim okvirima, i to na način kakav bi samo u najljepšim snovima jedan gradonačelnik u ovom segmentu mogao poželjeti – obratio se izravno Velimiru gradonačelnik Ačkar, pa dodao:

– Nastavit ćemo ti biti podrška u svemu što radiš koliko god možemo. I molim te, nemoj se umoriti. Drago mi je da što si s ovom srebrnom medaljom izborio i nove Olimpijske igre, ništa manje ne očekujemo ni u Parizu. Vjerujem da ćeš napasti i zlato, no sve što radiš vrijedi i više od bilo kojeg zlata. Ovo je kvaliteta koja nije slučajna, to nema veze sa srećom, nego samo s talentom, upornošću, radom i stručnošću. Mi smo se već navikli na ovakve stvari, smatramo da je nešto potpuno normalno kad Velimir Šandor donese medalju, ali istovremeno znamo da je to nešto vanserijski. I nešto toliko bitno za zajednicu, toliko važno i snažno, da mogu reći da ne znam imamo li i hoćemo li ikad opet imati svjetli primjera poput tebe. Hvala ti puno još jedanput!

Riječ je potom dobio još jedan važan lik u ovoj priči, Šandorov dugogodišnji trener i prijatelj Ivan Čengić.

– Baš sam jako ponosan na Velimira. Toliki niz godina biti u vrhu zaista nije lako. Dao se u potpunosti u sve ovo, spreman je na velika odricanja…. Emocije mi izbijaju, jer svašta smo prošli posljednjih godina, od ozljeda pa na dalje. Ne damo se, stalno radimo rezultate, pa tako i sad, u Parizu, očekujemo zlato. Međutim, naravno da to neće biti nimalo lagano. Dapače, bit će jako teško, no borit ćemo se kao uvijek i dati sve od sebe. Hvala Gradu i svima ostalima na podršci – kazao je Čengić.

Nakon što je odslušao sve te komplimente na svoj račun, sa zahvalama je mogao krenuti i sam Velimir.

– To što nam je Grad dao od početka ove naše priče, to je stvarno nemjerljivo. Kad bismo se vratili na ono što smo imali 2014. godine, kad smo Čenga i ja krenuli, rekao bih da nema šanse da se naprave svi ovi rezultati. Bili smo praktički bez opreme, imali smo jedan ili dva diska, a sad klub stalno raste, grad nas prati… Uvjete imamo možda i najbolje u Hrvatkoj, a jedini problem je što smo malo skučeni. Ali dobro, i to ćemo jednog dana proširiti – sa zaraznim smiješkom istaknuo je Šandor i nastavio:

– Zahvaljujem Gradu na svakoj potpori, puno mi znači što sam i zaposlen kao vanjski suradnik u Zajednici sportskih udruga, to mi puno olakšava. Prošle godine mi se dogodilo da smo ostali bez stipendije i da nije bilo Grada i ZŠU-a, teško bismo izgurali ovu godinu i došli do rezultata koje smo ostvarili, do medalje koja je direktan plasman na OI. Time smo skinuli veliki teret s leđa, olakšali svima cijeli proces.

Već tijekom bacanja na Svjetskom prvenstvu, kaže, okrenuo se prema Parizu.

– S prvim hicem u Kobeu znao sam da sam u zoni medalja, nakon toga je bilo važno ne ozljediti se, vratiti se doma i krenuti s pripremama za napad na medalju. Da, na medalju, jer ja ne bih govorio o zlatu. Dok god se vrtim u prva tri, to je top. U Tokiju je zlato pobjeglo za četiri centimetra, možda se ovoga puta okrene, ali bio bih zadovoljan da u Parizu bude i bronca za jedan centimetar – zaključio je Šandor.

Lijepi su dani iza njega, ali cijeli niz važnih životnih događaja je i ispred njega. Očekuju ga naporni treninzi kao priprema za Pariz, ponovno će tu biti odricanja i žrtvovanja, ali sve skupa prekinut će i jedan prekrasan dan. Posljednje subote u lipnju, naime, dogovorio je sastanak pred oltarom sa svojom Anom, koja će tog dana biti unaprijeđena iz zaručnice u suprugu…

A onda, u Parizu, neka to bude neka vrsta medenog mjeseca. Zaslužio je.

Nastavite čitati

Vijesti

Mladi vatrogasac Luka Čučuković na tronu 6. Zagrebačke vatrogasne utrke

Bio je prvi u svojoj kategoriji od 20-29 godina.

Objavljeno

na

Vatrogasni operativac Luka Čučuković iz Novog Čiča ponovno je briljirao na još jednoj utrci u nizu. Ovoga puta sudjelovao je na 6. Zagrebačkoj vatrogasnoj utrci na Jarunu, a koju je organizirao DVD Prečko. Luka je u utrci od 5 kilometara s rezultatom od 0:20:01 osvojio prvo mjesto u kategoriji od 20-29. godina.

Foto: FB Vatrogasci DVD Novo Čiče

Riječ je o jednoj od 11 vatrogasnih utrka u Hrvatskoj koja se boduje za Trkačku vatrogasnu ligu 2024. Osim toga, njome se želi istaknuti važnost zdravog života i fizičke spremnosti za brojne izazove koje vatrogasce očekuje pri obavljanju svakodnevnih zahtjevnih intervencija.
Uz našeg sugrađanina, inače i člana Maraton kluba Velika Gorica, nastupilo je ukupno 120 vatrogasaca iz Hrvatske i Slovenije. Na njegov uspjeh ponosni su njegovi vatrogasci iz DVD-a Novo Čiče kao i cijela lokalna zajednica.

Foto: FB Vatrogasci DVD Novo Čiče

– Čestitamo našem Luki na opet izvanrednom rezultatu i želimo mu puno sreće na slijedećim vatrogasnim utrkama i na budućim osvojenim rezultatima. Svaka čast Luka, ponosni smo na tebe – poručili su vatrogasci iz Čiča.

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

Glazbeni uspjeh u Americi: Talentirani gorički trubač Stefan Gjorgiev osvojio treću nagradu

Sudjelovao je na velikom Međunarodnom trubačkom natjecanju ‘Ryan Anthony’ u Anaheimu.

Objavljeno

na

Boje Hrvatske i Velike Gorice, na velikom Međunarodnom trubačkom natjecanju ‘Ryan Anthony’ u Anaheimu jedini je branio mladi gorički trubač Stefan Gjorgiev!

Ovaj učenik Umjetničke škole Franje Lučića osvojio je treću nagradu na ovom prestižnom trubačkom natjecanju koje se održalo u sklopu Konferencije međunarodnog trubačkog udruženja u Sjedinjenim Američkim Državama.

– Od stotinjak kandidata, na temelju poslane snimke njih 25 je ušlo u finale natjecanja. Stefanu je nagrada dodijeljena na koncertu Håkana Hardenbergera, svjetske trubačke legende, a u publici su bili trubači poput Davida Hickmana, Allena Vizzuttija, Malcolm McNaba i Huwa Morgana – ponosno javljaju iz škole.

Foto: FB Umjetnička škola Franje Lučića

Stefanu je u sklopu Kongresa dodijeljena i stipendija tvrtke “Guard Bags”, a zanimljivo je i to da je na tomboli izvukao sordinu, posebnu napravu za prigušivanje i istodobno mijenjanje boje tona instrumenta. Uz to njegova grupa na Trivia kvizu osvojila je kapu s potpisom slavnog trubača Allena Vizzuttija.

– Iznimno smo sretni što pri samom kraju ove nastavne godine, u kojoj obilježavamo 50. obljetnicu postojanja Škole, možemo objaviti ovakvu vijest! Iskrene čestitke od srca upućujemo Stefanu i njegovom nastavniku Tomislavu Špoljaru, prof. izvrsnom savjetniku – ističu iz Umjetničke škole Franje Lučića.

Foto: FB Umjetnička škola Franje Lučića

Nastavite čitati

Reporter 437 - 23.05.2024.

Facebook

Izdvojeno