Novosti Sport Događanja

Vikend u znaku adventa: Svijeće se pale u centru, na Plesu, Vukovini, Velikoj Mlaki...

30.11.2018. / Ivana Ćurić

U nedjelju, 2. prosinca, počinje došašće ili advent, vrijeme priprave za Božić. Prvu svijeću na adventskom vijencu, svijeću nade, upalit će građani u svojim domovima, a potom će se mnogi pridružiti i zajedničkom obilježavanju adventa na javnim mjestima.

Stanari Gradske četvrti Pleso svijeću će upaliti već u subotu u 17 sati kod križa u naselju uz zajedničku molitvu.

Središnje okupljanje povodom paljenja prve adventske svijeće bit će u gradu kod Muzeja Turopolja u nedjelju s početkom u 18 sati. Kao i prijašnjih godina početak došašća obilježit će se uz pjesmu i molitvu kod velikog adventskog vijenca uz prisutnost pjevača, župnika i predstavnika Grada Velike Gorice.

Mještani Vukovine već tradicionalno će se okupiti kod Križnog dreva u Bedekovoj ulici gdje će u 18:30 sati otpočeti zajedničku molitvu, a potom i upaliti svijeću na adventskom vijencu. Okupljanje će pratiti i pjesma zbora, ove nedjelje to će biti pjevači "Svete Cecilije", a za druženje uz skromnu i domaću gastro ponudu pobrinut će se članovi mjesnih udruga.

U Velikoj Mlaki već tradicionalno mejsne udruge organiziraju paljenje svijeća na Adventskom vijencu. Pozivaju sve mještane da im se pridruže u tome u nedjelju, 2. prosinca, u 16:00 sati ispred Vatrogasnog doma doma. Paljenje prve svijeće obilježit će uz molitvu, tople napitke i kolače te radionice za djecu i roditelje.

Kroz cijeli prosinac očekuju nas i razna događanja u Velikoj Gorici, od klizališta do predstava, na vama je samo da izaberete što vas najviše zanima.

Galerija slika

Vikend u znaku adventa: Svijeće se pale u centru, na Plesu, Vukovini, Velikoj Mlaki... Vikend u znaku adventa: Svijeće se pale u centru, na Plesu, Vukovini, Velikoj Mlaki... Vikend u znaku adventa: Svijeće se pale u centru, na Plesu, Vukovini, Velikoj Mlaki... Vikend u znaku adventa: Svijeće se pale u centru, na Plesu, Vukovini, Velikoj Mlaki... Vikend u znaku adventa: Svijeće se pale u centru, na Plesu, Vukovini, Velikoj Mlaki...

Podijeli