Novosti Sport Događanja

Amaterski nogomet mora nam biti osnova

29.12.2018. / Sportska redakcija

Nogometni savez Zagrebačke županije na redovnoj izvještajnoj Skupštini rezimirao je jednu od najuspješnijih godina hrvatskog nogometa. Godinu na izmaku prije svega obilježio je fantastičan uspjeh nogometne reprezentacije koja je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji osvojila drugo mjesto, donijevši novu dodatnu vrijednost HNS-u, ali i Hrvatskoj kao državi u cjelini.

Upravo u tim svečanim tonovima protekla je u Skupština kojom je predsjedao njen predsjednik Nenad Črnko, iza kojeg je prva godina mandata na čelu Saveza, koji broji 135 klubova, 500 selekcija u sustavu natjecanja, 12 tisuća registriranih igrača te 300 sudaca od kojih je njih 36 u prva tri ranga natjecanja.

-Kako bi klubovima olakšali uvjete natjecanja, za selekcije mladeži smanjili smo kotizacije. To je prvi korak prema očuvanju amaterskog nogometa, u koji ćemo narednih godina izdvajati značajna sredstva kroz naša Središta- kazao je Črnko koji je naročito ponosan što su reprezentativne selekcije igrale u svim gradovima čija infrastruktura to omogućuje.

-I dalje moramo ulagati u stadionsku infrastrukturu, pogotovo kod ovih niže rangiranih klubova, jer amaterske baze su temelj i zahvaljujući njima HNS je tako visoko- zaključio je predsjednik Črnko pozvavši sva nogometna Središta i klubove na daljnju komunikaciju, kako bi rezultati u budućnosti bili još i bolji.

Rad Saveza, kao i njenog predsjednika pohvalili su između ostaloga predsjednici Nogometnog saveza Sisačko-moslavačke županije i Krapinsko-zagorske županije Davor Ivić i Stjepan Merkaš, dok je završne riječi uputio viši savjetnik predsjednika HNS-a Davora Šukera, Zorislav Srebrić.

-Vi stvarate nove vrijednosti hrvatskog nogometa. Hvala Vam na tome, jer svih ovih rezultata ne bi bilo bez vas sportskih djelatnika koje sebe dajete u svoje klubove- poručio je Srebrić.

Osim što je Skupština usvojila sva izvješća za ovu godinu, bez rasprava su usvojena i predložena izvješća za 2019. godinu za koju je predsjednik Črnko predstavio nešto ambiciozniji financijski plan od 2,7 milijuna kuna.

Galerija slika

Amaterski nogomet mora nam biti osnova Amaterski nogomet mora nam biti osnova Amaterski nogomet mora nam biti osnova Amaterski nogomet mora nam biti osnova Amaterski nogomet mora nam biti osnova Amaterski nogomet mora nam biti osnova Amaterski nogomet mora nam biti osnova Amaterski nogomet mora nam biti osnova Amaterski nogomet mora nam biti osnova

Podijeli