Novosti Sport Događanja

VVG uoči blagdana socijalno ugroženima darovao naočale

09.01.2019. / Petar Brnada

U okviru projekta 100 naočala za socijalno ugrožene koji sa svojim partnerima provodi Veleučilište Velika Gorica, 26-ero mještana Općine Topusko uoči proteklih blagdana dobilo je dioptrijske naočale.

Kako su kazali s Veleučilišta, njihovi nastavnici i studenti očne optike mještanima su, u sklopu spomenutog projekta, izmjerili oštrinu vida, dok im je naočale uručila prodekanica izv. prof. dr. sc. Sanja Kalambura.

-U ovoj velikoj akciji sudjeluju još L’Occitane Hrvatska koji donira sredstva za kupnju dioptrijskih okvira, Essilor d.o.o. koji donira leće za okvire i Tehnička škola Ruđer Bošković čiji učenici ugrađuju leće u okvire- rekli su s Veleučilišta te dodali da je ove godine akciju podržala i humanitarna zaklada Lions koja je angažirana za prikupljanje korisnika donacije.

Nakon što su donirane naočale obradovale prvih 26 korisnika, a s VVG-a su najavili da će ih uskoro dobiti još dvadesetak.

Galerija slika

VVG uoči blagdana socijalno ugroženima darovao naočale VVG uoči blagdana socijalno ugroženima darovao naočale VVG uoči blagdana socijalno ugroženima darovao naočale VVG uoči blagdana socijalno ugroženima darovao naočale

Podijeli