Novosti Sport Događanja

Županija u planove ucrtala novu autocestu kroz Goricu

22.01.2019. / Juraj Odrčić

Zagrebačka županija izradila je novi Prostorni plan koji dolazi u obliku VII. izmjena i dopuna ovog temeljnog planskog dokumenta županije. Sveobuhvatni prostorni dokument sastavljen na više stotina stranica donosi i niz novosti u prostor Velike Gorice, a o njima ćete više moći saznati nakon predstavljanja za javnost koje će se održati u četvrtak, 24. siječnja 2019. godine u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica s početkom u 10:00 sati.

- Osnovni cilj izrade i donošenja Izmjena i dopuna Plana je, kroz usklađivanje prostorno planskih rješenja s novim propisima, dokumentacijom i stanjem u prostoru, osigurati kvalitetniji prostorni i gospodarski razvoj područja Zagrebačke županije, na načelima održivog razvoja - kratak je uvod u ovaj dokument.

Među najzanimljivijim novostima nameće se izmjena i ucrtavanje koridora, za sada trase u istraživanju, nove zagrebačke cestovne obilaznice, a koja će presjeći i Turopolje. Prostornim planom tako se predviđa trasa nove autocestovne obilaznice "Bistra – Samobor – Horvati – Mraclin – Ivanić-Grad – Sv. Ivan Zelina", a ovu cestovnu trasu prati i novi željeznički koridor. Brza je to cesta koja bi na području Grada Velike Gorice kretala se trasom od Markuševca Turopoljskog i Gudca do Male Bune, s čvorom u Mraclinu te nastavno do Kuča prema rijeci Savi s mostom kraj mjesta Drnek.

Zainteresirane osobe i sudionici javne rasprave svoja mišljenja, prijedloge i primjedbe na Prijedlog VII. izmjena i dopuna Prostornog plana Zagrebačke županije mogu izjaviti usmeno na zapisnik za vrijeme javnih izlaganja ili dostaviti u pisanom obliku na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb, s naznakom: „Javna rasprava o Prijedlogu VII. izmjena i dopuna Plana i o Strateškoj studiji“. Pismeno mišljenje, prijedlog i primjedbu je potrebno poslati u razdoblju trajanja javne rasprave i to zaključno do 19. veljače 2019. godine. Dokumentaciju možete pregledati OVDJE.

 

 

 

Podijeli