Novosti Sport Događanja

Zdravstvena radionica pod vodstvom Vladimira Mihokovića

27.02.2019. / Romana Šimek

Briga o vlastitu zdravlju doživotna je navika, kultura i način življenja. Procjenjuje se da se čak polovica kroničnih bolesti može spriječiti boljom brigom za zdravlje u svakoj životnoj dobi. Za dobre promjene nikada nije kasno pa zašto ne biste već danas donijeli neke zdrave odluke.

Nova radionica u okviru Četrtog četrtka, uz voditelja mr.sc. Vladimira Mihokovića, naučit će nas kako se sami možemo brinuti o zdravlju i na taj način prevenirati mnoge suvremene bolesti.

Svoje dugogodišnje iskustvo u području izgradnje zdravlja i prevencije bolesti odlučio je podijeliti sa svima koji žele izgraditi pozitivan odnos prema svojem tijelu i preuzeti odgovornost za svoje zdravlje te steći znanje o tome na koje sve načine možemo doprinijeti njegovu očuvanju.

Suodgovorni smo za svoje zdravlje - najveće bogatstvo koje svaki čovjek posjeduje. Racionalnim razmišljanjem možemo značajno kontrolirati nezarazne kronične bolesti /NKB, NCD/ (bolesti srca i krvnih žila /CVD/, moždani udar, dijabetes tip 2, bolesti bubrega, rak: pluća, dojke , probavnih organa i druge) od kojih često obolijevamo. Glavni su im uzroci hrana, alkohol, duhan, fizička neaktivnost i svi su u našim rukama.

Nakon predavanja na radionici će nastojati odgovoriti na pitanje zašto se nesvjesno branimo od vlastite odgovornosti i kako to promijeniti.

Moći ćete izračunati indeks tjelesne mase (ITM, BMI) za dobrovoljce te kako ga izračunati za odrasle i djecu. ITM je nezaobilazni dijagnostički podatak za naše zdravlje.

Radionica će se održati u četvrtak 28. veljače 2019. u 18.00 sati u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, Središnjem odjelu za odrasle, Zagrebačka 37, a sudjelovanje je besplatno za sve.

Podijeli