Novosti Sport Događanja

Princ Fašnik vratio ključeve, zabava je gotova

05.03.2019. / Romana Šimek

Princ Fašnik vratio je ključeve Grada, Turopoljske republike više nema, zabava je gotova. Upravo je tim simboličnim činom završen ovogodišnji 110. Turopoljski fašnik.  Obilježili smo ga Fašničkom utrkom, velikom povorkom koja je u subotu ispunila ulice Velike Gorice, malom povorkom koja je posebno obogatila ovu tradiciju maškara te današnjim paljenjem glavnog krivca za propast republike.

-Fašnik je i ove godine razveselio Goričane i goste koji su bili u našem gradu. Zadovoljni smo odazivom grupa, bilo je 18 prijavljenih grupa kao i prethodne godine. Zahvaljujemo se velikogoričkim fašničkim grupama, zaista su iznijeli naš fašnik, u vrijeme kad se fašnici u svim gradovima obilježavaju. Očekujemo da će fašnik i u idućim godinama ovako uspješno biti organiziran, jer je to naša tradicija, ne smijemo je nikako zanemariti, niti smanjivati broj grupa- poručila je direktorica TZ Milada Mesarić.

-Lijep vikend je svakako doprinio da Goričani izađu na ulice, poprate fašničke grupe. Na malom fašniku je zaista bio prekrasan odaziv i sudionika, ali i ostalih koji su ih došli podržati, i provesti lijep dan na otvorenom, na početku proljeća- dodala je Mesarić.

-Mislim da su naši sugrađani zadovoljni s našim tradicionalnim fašnikom, proteklog vikenda smo zaista mogli uživati u velikoj povorci, u centru grada, ali istaknuo bih mali fašnik koji je u Park dr. Franje Tuđmana doveo brojno građanstvo, klinci su cijeli dan uživali, vjerujem da se već polako pripremaju za idući fašnik- zaključno je poručio zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.





Podijeli