Novosti Sport Događanja

Početak sezone za rolere na pisti Zrakoplovnog tehničkog centra

12.04.2019. / Romana Šimek

Pista Zrakoplovno tehničkog centra (ZTC) u Velikoj Gorici, 14. travnja po 10. put ugostit će rolere na početku sezone, obavještavaju iz BOCI Koturaljkaškog kluba Velika Gorica. Osim rola, svi natjecatelji moraju nositi zaštitnu kacigu za vrijeme boravka na pisti.

HIC, odnosno speed utrka, namjenjena je svim rolerima koji su sposobni odvoziti 21 km unutar 1sat i 15 min. Mogu koristiti bilo koju cipelu, ali najveća veličina kotača je 110mm. Startnina: 75 kn (10 eura)

Fitness utrka, namijenjena je rekreativnim rolerima koji NE smiju imati nisku cipelu i mlađim natjecateljima do 14 godina. Mlađi roleri (do 14.g) u ovoj kategoriji mogu imati bilo koju vrstu cipele. Također i za ovu kategoriju najveći dozvoljeni kotači su oni od 110 mm. Vremenski limit: 30min. Startnina: 35 kn (5 eura)

Prijaviti se možete putem e-mail: info@rolanje.hr

Napominju kako je gledateljima i pratnji zabranjen izlazak na asfalt.

Program

9-9:45 osobne prijave i podizanje startnih brojeva

10:00 start utrka na 100m

10:45 start Fitness cupa, utrka građana na 3km/ 1 krug

11:15 start HIC-a, speed utrke na 21km/7 krugova

12:30 proglašenje pobjednika

13.4. subota, trening za prvu utrku sa najboljim Hrvatskim rolerima

Pozitivan učinak rolanja

Rolanje, kombinacija klizanja i koturanja, sve više osvaja djecu, mlade i one ne tako mlade u dobroj tjelesnoj kondiciji.

Rolanje potiče i tjelesno i psihičko zdravlje. Za vrijeme rolanja cijelo je tijelo u pokretu, pa se redovitim bavljenjem ono razgibava i jača, te se podiže tjelesna izdržljivost i kondicija. Rolanje jača čitavu muskulaturu, a posebno mišiće leđa, trbuha, nogu, stražnjice i bedara, i to bez opterećivanja kralježnice.

Rolanje potiče pravilno disanje i jača dišni sustav, te pozitivno utječe na rad srca i krvotoka. Pogoduje zglobovima i primjereno je čak i onima koji imaju problema sa zglobovima, posebno u koljenima.

Ono podiže psihomotorne sposobnosti i doprinosi boljoj tjelesnoj pokretljivosti i koordinaciji pokreta. Rolanjem se razvija osjećaj za ravnotežu, a pozitivno djeluje i na sposobnost brzog reagiranja.

Rolanje je sport i za dušu. Jako je zabavno, tehnika se usvaja brzo i lako, svatko može pronaći tempo u kojem će uživati, pa je i motiviranost velika.

 

foto: BOCI Koturaljkaški klub Velika Gorica

Podijeli