Novosti Sport Događanja

Splitski dan u Velikoj Gorici

27.04.2019. / Damir Žbulj

Nažalost, dvije možda i najvažnije domaće utakmice sezone za naše nogometaše i košarkaše igraju se praktički u isto vrijeme.

Termine diktiraju tv kuće, pogoduje se 'navijačima u foteljama', a pravi ljubitelji sporta morat će odlučiti hoće li od 16.30 sati biti na Gradskom stadionu i bodriti HNK Gorica u okršaju s Hajdukom ili od 17.30 sati u Gradskoj sportskoj dvorani, gdje će KK Gorica pokušati dobiti Split i tako izboriti 'majstoricu' idući tjedan na Gripama.

Stadion je gotovo rasprodan, a prije utakmica će od 13.30 sati na blagajnama biti tek još po 200 ulaznica za zapadnu i istočnu tribinu (gosti). Ulaznice će se prodavati na blagajni Zapad i blagajni Jug (gostujući navijači) po cijeni od 80 kuna.

-->> 'Hajdučki' protiv Hajduka: Imamo plan!

Košarkašima također treba velika i glasna podrška, prvi dvoboj četvrtfinala doigravanja za naslov prvaka Hrvatske u Splitu bio je za zaborav, ali uz povratak nekolicine ozlijeđenih igrača i ovosezonske dobre partije na domaćem parketu, ekipa Josipa Sesara svakako ima izgleda za pobjedu protiv Žutih. Već su to dokazali tri puta ove sezone...

Cijena ulaznice za košarkaški spektakl je 20 kuna.

"Znamo da nas čeka teška utakmica, Gorica igra na svom parketu, ali moramo biti spremi na sve. Visoka pobjeda u prvoj utakmici nije nas uljuljala, ali puno je lakše ući u drugu utakmicu kada vodiš 1:0. Očekujem da će se Gorici vratiti neki igrači, koji su nedostajali u prvoj utakmici, no mi moramo biti koncentrirani na svoj dio posla," kazao je Splitov trener Ante Grgurević prije puta u Veliku Goricu. 

-->> "Je li vam odgovara da se vidimo u utorak?"

"Maksimalno respektiramo Goricu, dali su nam ove sezone dosta razloga za to, ali vjerujemo u sebe," dodao je ponajbolji igrač Splita Pavle Marčinković.

 

Podijeli