Novosti Sport Događanja

Poznati rezultati izbora za članove Vijeća nacionalnih manjina Velike Gorice

06.05.2019. / Petar Brnada

Diljem Hrvatske u nedjelju je otvoreno gotovo 850 biračkih mjesta na kojima su pripadnici nacionalnih manjina birali članove vijeća manjina i manjinske predstavnike, pa su tako svoje predstavnike birale i tri najbrojnije goričke nacionalne manjine- albanska, bošnjačka i srbijanska.

Prema rezultatima koje je objavio Grad Velika Gorica, od ukupno 194 birača albanske nacionalne manjine upisanih u popis birača, glasovanju je pristupilo 30 birača, odnosno 15,46%, od čega je važećih listića bilo 30, odnosno 100%.

Za glasove se borilo ukupno 15 kandidata, a za članove Vijeća albanske nacionalne manjine u Gradu Velikoj Gorici izabrani su Kasim Zenuni, Memetali Zenuni, Bib Markprenkaj, Fatime Zenuni i Hasan Zenuni.

Što se tiče bošnjačke nacionalne manjine, od ukupno 207 upisanih birača glasovanju je pristupilo njih 111, odnosno 53, 62%, od čega je važećih listića bilo 107, tj. 96,4 %.

Za izbor u Vijeće bošnjačke nacionalne manjine u Gorici nadmetalo se 30 kandidata, a u Vijeće su redom izabrani Omer Alibašić, Amir Hasanović, Nufik Hasanović, Rasma Hasanović, Ena Jakupović, Fatma Ćatić, Salih Huremović, Hatka Mušić, Ramo Prelević, Edita Vazquez, Jasmin Midžan te Esad Tašaković.

Daleko najmanja izlaznost birača zabilježena je među pripadnicima srpske nacionalne manjine pa je tako prema rezultatima izbora od ukupno 1106 upisanih birača glasovanju pristupilo tek 27 birača odnosno 2,44 %. Pritom je nevažeći bio samo jedan glasački listić.

Za članstvo u Vijeću srpske nacionalne manjine borilo se 15 kandidata od kojih je svoje mjesto izborilo njih petero; Dragan Rajšić, Mirko Rajšić, Dragoljub Geratović, Jovanka Radaković i Bogdanka Nužda.

Detaljne rezultate izbora za članove Vijeća i predstavnike nacionalnih manjina u Velikoj Gorici možete pronaći OVDJE.

Podijeli