Novosti Sport Događanja

Stotka Kristijana Kahline: Sumnjam da ima previše takvih slučajeva u svijetu

22.05.2019. / Damir Žbulj

Kristijan Kahlina odmarao je za vrijeme gostovanja u Vrbovcu u polufinalu županijskog Kupa. Trener Jakirović dao je priliku među vratnicama Ivanu Čoviću, koji je također dobro obavio svoj posao, ali Čova je savršeno svjestan i zna jako dobro tko je 'jedinica' Gorice...

-->> Gorica u Vrbovcu uvjerljivo izborila finalni okršaj protiv Kurilovca

Kahlina se posvetio pripremama za posljednji ovosezonski prvenstveni dvoboj...

Bit će mu to 101. uzastopni u dresu Gorice, što u prvoligaškoj, što u drugoligaškoj konkurenciji.

Veličanstven je to uspjeh za skromnog i radišnog 26-godišnjeg čuvara mreže Gorice.

Niz je krenuo sada već dalekog 7. rujna 2016. godine, kad je Kahlina upisao prvenstveni debi za Goricu, na gostovanju u Sesvetama. Jubilarni 100. nastup imao je 985 dana kasnije, u nedjeljnom susretu s Osijekom. Nije mogao bolje proslaviti, sačuvao je mrežu netaknutom, ali što mu je još važnije, Goričani su upisali vrijednu pobjedu, kojom su do posljednjeg kola zadržali šanse za senzacionalan plasman u Europu.

"Sjećam se da smo u toj prvoj utakmici izgubili 2:1. Pogodak za pobjedu Sesveta zabio je moj prijatelj Mario Dučkić, a bio je to pravi eurogol," prisjetio se Kahlina.

Dvije sezone je bez prestanak branio u drugoligaškoj konkurenciji, a ove je sezone upisao svih 35 nastupa među hrvatskom klupskom nogometnom elitom, gdje je potvrdio svoju vrijednost.

"Nevjerojatno je da sam stotinu puta zaredom bio na sastanku prije utakmice, da je stotinu puta zaredom moje ime pisalo na papiru s prvom postavom, da baš nikad nije bilo ni lošije forme, ni ozljede, čak ni prehlade, ni kartona...

"Baš nevjerojatno! Sumnjam da je bilo previše takvih slučajeva općenito u svijetu," naglasio je.

U tih stotinu utakmica ukupno je primio 98 golova. Prve sezone 25 u 30 nastupa, druge 29 u 33 utakmice, a ove 44 u 35 utakmica. U stotoj, jubilarnoj, u nedjelju protiv Osijeka, sačuvao je mrežu netaknutom.

"Ispalo je fenomenalno s tim mojim stotim utakmicama. Stota utakmica ukupno za Goricu bila mi je pobjeda 3:0 protiv Hajduka, a stota uzastopna u prvenstvu ovih 1:0 protiv Osijeka..."

-->> [VIDEO] Savršeni oproštaj od domaćih navijača, san o Europi traje do kraja!

Zanimljivo, nakon utakmice imao je dva dresa za podijeliti kao suvenir...

"U prvih 45 minuta bio sam u ružičastom dresu, ali na poluvremenu su mi suci rekli da im smeta, da me teško razlikuju od igrača Osijeka. Morao sam se presvući u zelenu kombinaciju i ispalo je super. Sad barem imam dva dresa koja mogu podijeliti kao suvenir s te, ipak posebne utakmice," nasmijao se Kahlina.

Iza Kristijana je izuzetno uspješna sezona, reklo bi se za pamćenje. S Goricom je ostao u borbi za Europu do posljednjega kola, jedan je od najboljih vratara HT Prve lige, a stigao je i tijekom zimske pauze s ekipom iz kvarta osvojiti Kutiju šibica.

"Neopisivo! Samo to mogu reći kad analiziram ovu sezonu. U početku je bilo puno upitnika oko mene, vjerojatno ne bih ni branio nakon četvrtog kola da tad nismo pobijedili Hajduk na Poljudu, ali vratio mi se sav uloženi trud proteklih godina. Nakon pobjede u Gradskom vrtu u 8. kolu, kad sam bio igrač utakmice, sve je krenulo u pravom smjeru. Na to se nadovezala još i Kutija šibica, koja je nezaboravna za sve nas. Sve u svemu, zaista sezona za pamćenje," zaključio je Kahlina, koji će se u nedjelju od 19 sati na travnjaku u Kranjčevićevoj ulici protiv Lokomotive zajedno sa svojim suigračima boriti za još jednu pobjedu. Možda se nogometašima Gorice i ostvare snovi pa na kraju i uspiju osvojiti to četvrto mjesto, izboriti Europu, no, bez obzira  na sve i konačni ishod, bila je ovo zaista turopoljska nogometna sezona za pamćenje. 

 

Podijeli