Novosti Sport Događanja

Gorički Centar za odgoj i obrazovanje obilježava 80 godina djelovanja

29.05.2019. / Romana Šimek

Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica osnovan je 1939. godine i jedan je od najstarijih domova sa školom za djecu i mlade s intelektualnim teškoćama. Svrha postojanja Centra je osposobljavanje djece, mladih i odraslih osoba s intelektualnim teškoćama za što samostalniji život i rad uz uvažavanje njihovih specifičnih teškoća u funkcioniranju. Djelatnici teže pokrivanju svih potreba stručne podrške djeci i odraslim osobama s intelektualnim teškoćama u njihovom okruženju.

Sa svojim djelovanjem Centar je proslavio punih 80 godina uspješnog rada, otvorenjem izložbe radova svojih učenika u prostoru Pučkog otvorenog učilišta.

 Okupljene djelatnike, odgajatelje, učitelje, roditelje pozdravila je ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje, Nikolina Vučković-Barišić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta, Anita Pišković, te zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

-Osnovna djelatnost našeg Centra su programi osnovnoškolskih obrazovanja, odgoja, psihosocijalne rehabilitacije i integracije djece i mladih s intelektualnim poteškoćama, koje provodimo kroz različite programe skrbi i njege. Kontinuirano se prilagođavamo potrebama svojih korisnika- poručila je ravnateljica Centra.

Posebno je istaknula zadovoljstvo s odličnom suradnjom koju Centar ima s vrtićima, osnovnim i srednjim školama, udrugama i ostalim organizacijama koje pridonose boljitku mladih.

-Polaznici Centra uvijek obogaćuju događanja u Gradu i tako mu daju dodatnu vrijednost. Na pravom smo putu da integriramo mlade ljude, da žive jednostavno i kvalitetno te da postanu dio društvene zajednice.

Kroz Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica, na lokacijama Zagrebačka 90 i Kolodvorska 68, u osam desetljeća prošlo je više od tri tisuće korisnika. Tu su se obrazovali, prošli programe rehabilitacije, sklapali nova prijateljstva i pripremali se za samostalni život. Iz godine u godinu, sve što su naučili ponosno su predstavljali svojim sugrađanima.

-Radovi su prekrasni i dokaz su da mašta,upornost i stručno vođenje stvaraju čuda. Ponosna sam što sam dio tako važne obljetnice- poručuje ravnateljica Centra.

Večer su glazbeno popratile vokalno-instrumentalni sastav JANE, koje se scenski ističu svojim osebujnim kostimima, stiliziranim odorama ukrašenim etnoelementima.

Galerija slika

Gorički Centar za odgoj i obrazovanje obilježava 80 godina djelovanja Gorički Centar za odgoj i obrazovanje obilježava 80 godina djelovanja Gorički Centar za odgoj i obrazovanje obilježava 80 godina djelovanja Gorički Centar za odgoj i obrazovanje obilježava 80 godina djelovanja Gorički Centar za odgoj i obrazovanje obilježava 80 godina djelovanja Gorički Centar za odgoj i obrazovanje obilježava 80 godina djelovanja Gorički Centar za odgoj i obrazovanje obilježava 80 godina djelovanja Gorički Centar za odgoj i obrazovanje obilježava 80 godina djelovanja Gorički Centar za odgoj i obrazovanje obilježava 80 godina djelovanja Gorički Centar za odgoj i obrazovanje obilježava 80 godina djelovanja Gorički Centar za odgoj i obrazovanje obilježava 80 godina djelovanja Gorički Centar za odgoj i obrazovanje obilježava 80 godina djelovanja Gorički Centar za odgoj i obrazovanje obilježava 80 godina djelovanja Gorički Centar za odgoj i obrazovanje obilježava 80 godina djelovanja Gorički Centar za odgoj i obrazovanje obilježava 80 godina djelovanja Gorički Centar za odgoj i obrazovanje obilježava 80 godina djelovanja Gorički Centar za odgoj i obrazovanje obilježava 80 godina djelovanja Gorički Centar za odgoj i obrazovanje obilježava 80 godina djelovanja Gorički Centar za odgoj i obrazovanje obilježava 80 godina djelovanja Gorički Centar za odgoj i obrazovanje obilježava 80 godina djelovanja Gorički Centar za odgoj i obrazovanje obilježava 80 godina djelovanja Gorički Centar za odgoj i obrazovanje obilježava 80 godina djelovanja Gorički Centar za odgoj i obrazovanje obilježava 80 godina djelovanja Gorički Centar za odgoj i obrazovanje obilježava 80 godina djelovanja Gorički Centar za odgoj i obrazovanje obilježava 80 godina djelovanja Gorički Centar za odgoj i obrazovanje obilježava 80 godina djelovanja Gorički Centar za odgoj i obrazovanje obilježava 80 godina djelovanja Gorički Centar za odgoj i obrazovanje obilježava 80 godina djelovanja Gorički Centar za odgoj i obrazovanje obilježava 80 godina djelovanja Gorički Centar za odgoj i obrazovanje obilježava 80 godina djelovanja Gorički Centar za odgoj i obrazovanje obilježava 80 godina djelovanja Gorički Centar za odgoj i obrazovanje obilježava 80 godina djelovanja Gorički Centar za odgoj i obrazovanje obilježava 80 godina djelovanja

Podijeli