Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brza reakcija

Uhićen trojac: Provalili i odnijeli sef sa 100.000 kuna

Zapljena u Zadru
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/7
03.06.2019.
u 13:52

Trojac u dobi od 54, 48 i 53 godine iz Zagreba, Velike Gorice i Gračaca dovezao se Land Roverom tu noć ispred skladišta i u samo desetak minuta provalio i ukrao sef onako kako se to može vidjeti samo u filmovima

Land Rover zadarskih registarskih oznaka prošlog četvrtka navečer vozio je cestom uz skladišni prostor jedne zadarske tvrtke koja prodaje sanitarije. Policijska ophodnja primijetila je Land Rover, a iako ga tu noć nije zaustavila, ipak je baš to što su ga primijetili bilo presudno u otkrivanju dobro uvježbane skupine lopova koja već godinama operira po Hrvatskoj i u inozemstvu i obija sefove. 

"Jedan je akrobat kojem je penjanje po krovovima kao nama šetati po cesti, a i policiji u Zagrebu svojevremeno je bježao po krovovima, drugi je jak, a treći pametan", opisuje nam – što u šali, a što u zbilji – skupinu naš policijski izvor uoči šturog priopćenja o pljački u kasnim noćnim satima prošlog četvrtka.

– U petak oko 7.30 sati zaprimljena dojava da je u Zadru u Gaženici izvršena provala u Trgovački skladišni prostor firme specijalizirane za prodaju sanitarija, iz koje je otuđen metalni sef s oko 100.000 kuna – naveli su iz policije koja je odmah po dojavi  na nadzornim kamerama i povezujući Land rover došla do osumnjičenika.

– Trojac u dobi od 54, 48 i 53 godine iz Zagreba, Velike Gorice i Gračaca dovezao se Land Roverom tu noć ispred skladišta i u samo desetak minuta provalio i ukrao sef onako kako se to može vidjeti samo u filmovima. Prvo su provaljivali osam minuta, a potom su u dvije minute razbili držače sefa za zid i demontirali ga te u još nekoliko minuta odnijeli ga zajedno s novcem, odnosno oko 100.000 kuna na područje mjesta Ričice, gdje 54-godišnjak posjeduje vikendicu u kojoj su podijelili novac i prespavali. U jutarnjim satima nastavili su put prema Zagrebu i uhićeni su. Kod dvojice su pronašli novac, a jedan od njih, koji je držao novac u torbici, pokušao je 20.000 kuna odbaciti odnosno sakriti u zidu policijske postaje – rekao nam je naš policijski izvor.

– Izvršenim pretragama u vikendici pronađeno je više komada vatrenog oružja, streljivo, specijalni alat za rezanje debljih metala odnosno sefova – rekao je šef krima PU Zadarske Bore Mršić. 

Ključne riječi

Komentara 2

EL
elkomadante
14:05 03.06.2019.

svaka čast, a zašto tako nisu otkrili onog osuđenog sa kilom zlata i par sto tisuća eura, ili svastiku na poljudu ?

Avatar rothmans
rothmans
13:04 04.06.2019.

dobitna kombinacija; pametan, spretan i jak!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije