Proslavljen Dan općine Dubrava

Gotovo 50 milijuna kuna, u sklopu projekta vodoopskrbe istočnoga dijela Zagrebačke županije, bit će uloženo u područje općine Dubrava. Najznačajniji je to infrastrukturni projekt, ne samo u ovoj općini, već, od njezina osnutka, i u Zagrebačkoj županiji, čija realizacija uskoro počinje! Redom su ovaj projekt spominjali svi govornici svečane sjednice Općinskoga vijeća Dubrave, održane u prigodi dana općine i blagdana župe sv. Margarete.

Načelnik općine Tomislav Okroša u obraćanju prisutnima rekao je da je Dubrava 'općina budućnosti'.

„Iz dana u dan zajedno je činimo boljom, perspektivnijom za život. Puno smo toga napravili da Dubrava bude općina po mjeri svih građana. Odlučan sam da ono što sam obećao i ostvarim. Dokazali smo da se to može, napredak je vidljiv! Izuzetno mi je drago što neprestano radimo na projektima koji omogućuju bolju kvalitetu života, a što je prepoznala i Europska unija, koja kroz EU fondove i financira ove projekte“, rekao je načelnik, posebno naglasivši ulaganja u djecu i mlade. Govorio je i o osnivanju poljoprivredne zadruge, čiji zadrugari sve proizvode uspiju i prodati, kao i o skoroj rekonstrukciji mosta na Črncu, koja se, rekao je, čekala godinama.

„Pokazali smo da se sve može ako se zasuču rukavi“, rekao je Okroša.

U ime Županije sjednici je prisustvovala zamjenica župana Nadica Žužak. Istaknula je ulaganja Županije u školstvo ove općine.

„Naša ulaganja u mlade nisu deklarativna, već to pokazuju konkretni projekti i brojke. U energetsku obnovu osmogodišnje škole uložili smo oko 5,5 milijuna kuna. Lani smo za učenike osigurali besplatne udžbenike, a ove godine radne bilježnice“, rekla je zamjenica, podsjetivši također da je projekt Regionalnoga vodoopskrbnog sustava „Zagreb-istok inicirala upravo Zagrebačka županija, a sada ga provodi komunalna tvrtka koja je u vlasništvu gradova i općina (njih deset) na čijem će se području on i realizirati.

U ime predsjednika Vlade RH prisutnima se obratio saborski zastupnik i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, rekavši da je Dubrava primjer općine u kojoj politike koje provodi Vlada RH daju svoje rezultate.

„Samo poreznom reformom dupliciran je proračun ove općine“, rekao je Barišić.

Priznanja Općine primili su Udruga žena liječenih od raka dojke „Sveta Margareta“, Dječji vrtić Dubrava, Nevenka Zukanović, Dragutin Kovačević, Dragutin Pongračić i Draženko Fulir, a zahvalnicu Općine Slavica Dujmović.