Prijem za najbolje učenike na državnim natjecanjima

Nakon mladih glazbenika u Zaprešiću, Županija je, na prijemu u Samoboru, nagradila i učenike osnovnih i srednjih škola koji su jedno od prva tri mjesta osvojili na predmetnim i strukovnim državnim natjecanjima, natjecanju mladih tehničara i natjecanju iz katoličkog vjeronauka. Najuspješnijima su nagrade - poklon bonove uručili župan Stjepan Kožić i njegova zamjenica Nadica Žužak.

„Zahvala djeci na rezultatima koje su ostvarili, a mentorima što su ih vodili i podržavali. Kada na jednome mjestu okupite toliki broj izvrsnih mladih ljudi, onda se sigurno može reći da županija ima budućnost“, rekao je župan, podsjetivši da prijem za najbolje učenike Zagrebačka županija organizira već 16. godinu zaredom, a ove su na njega, uz mentore, pozvani i roditelji najboljih.

Govorio je župan i o ulaganjima Županije u obrazovanje, s naglaskom na besplatne udžbenike i radne bilježnice, stipendiranje učenika, ali i energetsku obnovu zgrada škola.

Pozvao je najbolje s državnih natjecanja da se, s početkom nove školske godine, jave na natječaj za županijske stipendije.

Na državnome natjecanju iz povijesti prvo mjesto osvojili su Vilim Đura (SŠ Ivan Švear) i Leon Brnad (Gimnazija Velika Gorica), na natjecanju iz informatike Fran Babić (OŠ Eugena Kumičića), Filip Tkalčević (OŠ Josipa Zorića) i Mihael Kardum (OŠ Eugena Kumičića), na natjecanju iz astronomije Martin Filipčić, Nikola Vujica i Martin Unterhofer (sva trojica iz OŠ „Bogumil Toni“), na natjecanju iz fizike Karlo Prepelić (OŠ Ljubo Babić), hrvatskog jezika Paula Pfeiffer Rimac, a na natjecanju iz kemije Nika Tretinjak (OŠ Ljudevita Gaja).

Na državnome natjecanju mladih tehničara prvo mjesto osvojili su Dora Dijanić (OŠ Nikole Hribara; robotsko spašavanje žrtve) i Roko Dobovičnik (OŠ Sveta Nedelja; obrada materijala), na strukovnome natjecanju u frizerstvu Marina Tunić (SŠ Dugo Selo), a na natjecanju iz katoličkog vjeronauka ekipa Gimnazije Velika Gorica u sastavu Ana Marija Bradić, Paula Sremić, Lucija Medarić i Marija Medarić. 

Zanimljivo izlaganje „Uči ili si gotov!“, uspostavivši odličnu komunikaciju s prisutnima, održala je Daniela Miljan, certificirana medijatorica, a svoje radove izložili su inovatori Srednje strukovne škole Samobor pod mentorstvom Ivana Vlainića.

U ponedjeljak - 10. lipnja, Županija će, na prijemu u Gradecu, nagraditi i osvajače prvog, drugog, odnosno trećeg mjesta na državnim sportskim natjecanjima.